Reklama

Reklama

Cerro Torre - A Snowball's Chance in Hell

(festivalový název)
  • USA Cerro Torre: A Snowball's Chance in Hell (více)
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Rakousko / USA / Velká Británie / Argentina, 2013, 104 min

Obsahy(1)

Na pozadí dechberoucí Patagonie si David Lama, zázračné lezecké dítě, klade za cíl vylézt na nechvalně známý jihovýchodní štít Cerro Torre, hory, která byla kdysi považována za nejtěžší na světě. Nikdo nikdy nevyšplhal tuto žulovou jehlu lezením ve volném stylu. Ale to je přesně to, co David a jeho partner Peter hodlají udělat. Poté, co byl konfrontován s přírodními a logistickými problémy, David konečně pochopí pravou podstatu svého projektu a uvědomí si, co bude muset obětovat, aby dosáhl až na vrchol. Dokumentární film o horolezectví, přátelství a přeměně. Je to příběh, který také zblízka sleduje stav horolezectví a alpinismu, stejně jako řadu filozofických a etických přístupů k nim. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat festivalový film o outdooru. Spousta pěkných záběrů z vrtulníku, detaily, rozhovory, informace, zábava. Hlavně skvělý adrenalinový výstup na vrchol, který je skvěle natočený. Má to děj, který má začátek, střed a parádní konec. Žádné zbytečné střihy a klipy. Odkaz na filmové zpracování: http://www.csfd.cz/film/4265-vykrik-z-kamene/. Shlédnuto v rámci MFOF 2014 v Opavě. ()

walmezak 

všechny recenze uživatele

Paráda! Vtipné, dramatické a profesionální! Jednou prostě David Lama plácne, že Cerro Torre vyleze na volno, tak to prostě vyleze aji kdyby co bylo! Zabere mu to však 3 roky příprav, několik nezdařených pokusů, ale dokáže to! Myslím, že do snímku natekly solidní peníze z redbullu a taky to podle toho vypadá! Naprosto úžasné dramatické záběry, perfektní hudba, která nabudí vaše dojmy, to vše lehce okořeněné humorem. Prostě paráda! Navíc je to vlastně takový film ve filmu o filmu, protože druhým hlavním hrdinou je zde štáb, který Davida a jeho parťáka točí. Rozšiřuje nám to obzory, můžeme vidět jak těžké je vlastně natáčet takový snímek a umocňuje to konečný dojem z filmu! Shlédnuto na MFOF 2014 ve Valašském Meziříčí. ()

Reklama

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Ta hora je magická. Byl jsem tam, večer i ráno, bylo krásně – jasno, modro. Fouká tam moc, počasí se může změnit během chvilky... Cerro Torre ční do nebes jak nedobytná věž. Film je dechberoucí, lidský; několik let, několik pokusů. Když má někdo sponzory, vždy se najdou tací, co nepřejí... Krásné přiblížení místa, na které nikdy nezapomenu. [80%; 2016-02-07 Home sweet home] ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama