Reklama

Reklama

Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha

  • Brazílie Não Pare na Pista (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Paulo Coelho je jedním z nejznámějších a nejprodávanějších spisovatelů všech dob. Prodalo se přes 165 milionů výtisků jeho knih. Coelhovy romány byly přeloženy do 80 jazyků a publikovány ve více než 150 zemích. Ale jeho mládí nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Coelhova mladická bilance by zněla: pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech, tedy v prostoru a čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený kluk a rebelující mladík se změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem. Film Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha vypráví o úžasné životní pouti Paula Coelha, na jejímž konci se stal vypravěčem příběhů, které fascinují miliony čtenářů. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

S prominutím naprosto nekoukatelné cosi, co šlo úplně mimo mě. Ukázkový příklad jak netočit životopisné filmy. Popisuje to zaráz tři fáze života a je to naprostý chaos, snad úplně všechno včetně kamery je tu špatně- pouze zcela nepovedený pokus o umělecký film, bez špetky humoru, smyslu a vůbec. Duševně chorý byl zjevně štáb, který to natočil...0% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Brazilský biopic o národním hrdinovi, jehož věhlas překročil hranice své země. Problém je, že nároky na takový biopic jsou v každé zemi jiné a ani globální čtenáři, kteří na Coelha nedají dopustit, se nemohou shodnout na tom, jaký druh filmu by ocenili nejvíce. Toto jsou jen žánrové obrazy a úseky ze života, které se ztrácí kdesi na půlcesty mezi fikcí a novinářskou glosou o někom, kdo získal cenu za literaturu. ()

Reklama

fashion 

všechny recenze uživatele

Celý film je zlý. Našla som len jeden okamžik, kedy som bola dojatá. Čítala som od Paula dosť kníh a musím povedať, že toto bolo hrozné. Neviem, či to videl samotný Paulo, ale asi by sa schuti zasmial. Od jeho kníh ma film veľmi, ale veľmi ďaleko. Jeho knihy sú jedna bázeň (krásne písané s hlbokým nádychom). Ak by to bol niekto ochotný spracovať, bola by som nesmierne nadšená. Toto už vážne nie. Stačil mi plagát a vedela som, že to bude na tento spôsob. Snažiť sa zachytiť život spisovateľa, k tomu pripojiť rôzne časové obdobia a jeho dielo samotné je veľmi, ale veľmi zlá kombinácia. Nejde to a večná škoda, vážne som sa tešila. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Ok přiznávám se: Alchimistu jsem ještě nečetla! Což je vzhledem k filmu určitě celkem na škodu... Na druhou stranu slavnostně slibuji, že se k němu určitě dostanu, protože tohle dílko je skutečně dobrá recenze :) Recenze, která bude bavit i ty, kteří o Paulu Coelhovi jenom vzdáleně slyšely. Kromě odkazů na knihy totiž nabízí netradiční postoj k bytí a hledání té pravé cesty, která je spojena s volnomyšlenkářským životem zahaleným do pláště mysticismu. Celkově jsem se prostě bavila... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

U životopisných filmů mám vždy zásadní problém. Nikdy nevím, zda si mám předem přečíst o hrdinovi filmu alespoň hlavní životopisné údaje předem. Většina současných zpracování biografií tohle předpokládá. Pokud se navíc střídají časové roviny a některé pasáže jsou jen naznačeny (příslušnost k jakési sektě či řádu), pak má člověk z filmu smíšené pocity. Coelho je asi dobrý a hlavně slavný spisovatel. Ale jeho Alchymistovi jsem neporozuměl, a tak jsem se další Coelhově četbě už vyhýbal... A ne moc dobře jsem porozuměl i tomuto filmu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama