Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 7
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 7

Recenze (1 285)

KarelR 

všechny recenze uživatele

David Yates je zpátky ve formě. Fantastická zvířata jsou překvapivě soběstačnou a nesmírně okouzlující fantasy, která umí stejnou měrou pobavit i vyděsit a místo známého světa se spoléhá hlavně na nové hrdiny. Ano, budování série naštěstí hraje druhé housle. A i když film sem tam zaškobrtne, celkový dojem je tak pozitivní, že si Rowlingová zaslouží další ohromnou pochvalu. (8/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takže zpět ve světě H.Pottera bez H.P....naštěstí. Na rovinu je třeba říci, že Fantastická zvířata nemají žádný nosný příběh. Jakoby to byl jen střípek z čarodějného světa, epizoda z nekonečného seriálu. Postavy dvakrát sympatické nejsou, i když v závěru si snad divák může říci, že si ho nakonec získaly. Film pro velké plátno! Jakmile vstoupíte do kufru, otevře se před vámi fantastický svět plný nápadů a báječných tvorů. Výborné speciální efekty vrcholí při devastaci New Yorku, kdy si jistě vzpomenete na mimozemské stonožky z Avengers. A také se několikrát setkáte se smrtí. Umírání v tomhle příběhu není pěkné... Původní tři hvězdy navyšuji za hravost, působivou vizuální stránku a bájné tvory. A také...F.Z. jsou ze škatulky temnějších filmů, což se počítá. Pro děti moc nejsou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovorím tomu Strmhlavé zlo.“ – „Poviem ti pravdu, bohvieako príjemne to neznie.“ Mám rád filmové potterovky. Každú som videl viackrát. Väčšine dávam 4*. U kníh som sa zasekol pri dvojke, ale v univerze sa ako-tak orientujem a mám ho rád napriek tomu, že to po stránke logiky práve dva razy premyslené nie je (čarodejnica sa vie teleportovať z bodu A do bodu B, ale hoci v prenajatom byte nemôže mať pánske návštevy, neteleportuje sa doňho, ale normálne idú po schodoch, aby ich vymákla zvedavá domovníčka?). Som rád, že sa štúdio po rokoch vracia do povedomého sveta a najmä za to, že hoci to vyzeralo ako dojenie polomŕtvej kravy, nakoniec ide o funkčný a nie zbytočný príspevok a relatívne sa teším na ďalšie diely (i vďaka istému hereckému finálnemu twistu). Dokonalé to však nie je. Ani zďaleka. Dve hodiny som s nádejou čakal na „niečo“. Na niečo úžasné. Na nejaký fenomenálny. Na kultový nápad. Alebo famóznu scénu, vďaka ktorej budem môcť tomuto filmu dať 4*. Nedočkal som sa. Neznamená to síce, že chýbajú kvalitné scény (popravy na ministerstve, koniec v pekárni), ale proste sa nestane nič geniálne. Čo je škoda, lebo retro newyorská atmosféra sa vydarila, hlášky sú zábavné („Čo si dnes robil?“ – „Bol som v kufri.“), občasné žmurknutie na „neskoršie“ potterovky dojemné a príjemne civilný kasting poteší. Mlok je síce riadny čudák, ale dá sa naňho zvyknúť a po čase začne byť svojím spôsobom sympatický; určite lepšie, než ako keby bol hlavným hrdinom zasa nejaký chlapec. Prekvapivo dobre do potterovského sveta zapadol drsný Ír Colin Farrell. To sa však už nedá povedať o WTF vedľajšej rovine s „Kredencom“. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ó, tak to byla teda hrůůůza... Příběh - děs, zmatený, o ničem, nuda, zklamání. Přesun z Anglie do Ameriky - děs, jedinečnost světa JKR byla dost tvořená Anglií a po-amerikování to jen posunulo ještě víc do zaměnitelnosti libovolné průměrné fantasy. Samotný fantastický zvířata - digitální sajrajt, fuj, líbil se mi jen ten divnej dlouhosrstej skřítek, a to nejspíš proto, že vypadal jak Brumbál. Teď postavy - naprostej děs. Kdyby se rozdávaly metály za nudnýho, nesympatickýho, otravnýho, pořád stejně vykuleně se tvářícího stupida s přiblblou zrzatou pliskou na hlavě, má Eddie Redmayne zlatou. Katherine Waterson je ovšem ještě mnohem horší, kdykoliv se objevila v záběru, měla jsem chuť řvát, chytit ten monitor a prohodit ho oknem. Ten její věčně nespokojený ksicht na pokraji breku s vámi fakt zůstává. Farrell podvyužitý a ten vlasovej zločin na hlavě přehrávajícího Ezry Millera snad ani nebudeme komentovat. Celej film tam všichni jen poletujou a mizej, do toho černej digitální mrak jakožto záporák - WHAT? A co sakra má bejt ten způsob "užívání" hůlek? Jakože Mlok nemůže prostě "odhůlkovat" toho rozvášněnýho nosorožce do kufříku jako každej normální kouzelník, musí se místo toho polejvat feromony a špulit na něj říť? Jako fajn, asi by tam jinak nemohla bejt tak ultra nezajímává scéna se zamilovaným hnusným digitálním nosorožcem, ale co třeba to nějak aspoň zdůvodnit. Jakože třeba si Mlok zapomněl hůlku doma nebo odhůlkování by mohlo zamilovanýho nosorožce citově ranit nebo co já vím... Ale je to prostě stupidita. A korunu tomu nasadí ten závěrečnej morf. To už bylo trochu moc i na mě, sakra, kdybych chtěla vidět dalšího přestylizovanýho Deppa, podívám se na nějakej z jeho nedávnejch propadáků. U tohoto generického výplodu bez duše (ano, tak moc mě to emočně zasáhlo) jsme si dokonce se sestrou musely představovat, že zápletka se ve skutečnosti točí kolem "zrození Filche," protože i to by byl lepší příběh. Tenhle "film" má dva klady - božího Dana Foglera, s jehož nechápavým výrazem jsem se od začátku ztotožnila a stejně božskou Alison Sudol. Toť vše. Další díly jen pod vlivem nějaký drogy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal horší. Po nezáživné marketingové kampani jsem film totálně vypustil a opatrně jsem se začal těšit až po spoileroidních odhalováních propojování mytologie těsně před premiérou. Faktem také je, že jsem se bál hlavního představitele. Eddie Redmayne, podobně jako na MZ, mi nic moc neříká a jeho filmy nevyhledávám, určitě ne kvůli němu samotnému. Ovšem až na několik podivných grimas v jeho stylu jsem k němu poměrně přilnul a celý námět Fantastických zvířat rozhodně má co nabídnout, protože když se konečně dozvíme, co Mlok Scamander ukrývá ve svém kufříku, moje generace se vrátí zpět do časů Harryho Pottera, na kterém vyrůstala. HP je sice přecijen o něco přístupnější, ale opravdu mě zajímá, jak si tahle rozjetá frančíza povede u diváků a byl bych klidně rád, kdyby tahle prequelová pentalogie více cílila právě na původní fanoušky než nové diváky. Jestli mě něco hodně bavilo, tak to byl Colin Farell a celá jeho linka s bystrozorama. Bez spoilerů téměř nelze nic rozvést, ale po delší době mě jeden takto výrazný příběhový zvrat příjemně překvapil. Celkově velmi příjemná fantasy z oblíbeného světa, na jejichž další díl se budu těšit o poznání více. PS : Kdo mě naopak vůbec nebavil byl Ezra Miller s účesem podle kastrolu, který do dalších dílů už nemá co nabídnout...8/10...[16.11.2016_ČSFD projekce_Cinestar Anděl] ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal jako uznání za své služby při studiu kouzelných zvířat. (gecko)
  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) se narodil roku 1897 a k magizoologii ho vedla matka, která chovala hipogryfy. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama