Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 9
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 9

Recenze (1 286)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Asi nejnadanější herec současnosti Eddie Redmayne v roli čaroděje Scamandera ( v češtině přeloženo jako Mlok - Salamander ) byl středobodem filmu. Nevím jestli jste si všimli,ale když hraje v posledních letech, tak má stejný kukuč. Tím se odlišuje od ostatních herců. I přesto ho ale prostě žeru a nerozumím dodnes že si neodnesl sošku i za Dánskou dívku. Ale zpět k tomuto trošku až příliš zamotaného snímku. Akce byly na můj vkus až zbytečně "velkolepé" a někdy jsem si připadal, že jsem spíše na snímku Transpotter než v kouzelnickém světě. Dále nevím jestli to byl záměr, ale všichni kouzelníci i lidi mi přišli jsou naprosto bez duše a emocí. Jediná, která emoce neskrývala byla čarodějka Queenie Goldstein ( Alison Sudol ) a nečar - Jacob Kowalski ( Dan Foglar ) a tito dva byli pro mě nesvětlejším bodem filmu společně s tajemným světem Mlokova kufru alias Pokemon Go - chyťte je všechny. Film mě nezklamal ani úplně nenadchnul, každopádně zpříjemnil jeden večer v kině - 7/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a ničeho pořádného se mi ani nedostalo. Snad jen ta Amerika dvacátých let byl udělaná hezky... Celé mi to připadala jako americká odpověď na mánii (a s ní spjaté tržby), kterou rozpoutal Harry Potter. Tak co se ještě nesvézt po té už doznívající Brity rozpoutané čarodějnické vlně že? Zvířátka byla zajímavá ať už šlo o Žlababu či další havěť, ale celé mi to přišlo tak nějak na jedno brdo. Redmayna mám rád, ale tady se celou dobu tvářil mírně retardovaně, fakt mi to tak připadalo. Efekty byly velkolepé, ideální pro velké plátno. Jenže co umějí nadupaná pécéčka za kouzla už víme delší dobu a tak si myslím, že rozložení a složení baráku z kousků nebo rovnou celé ulice NY dnes už nemůže nikoho udivit neřku-li šokovat. Je to jak kdyby jste si v cukrárně po dobrém dortíku a kávě dali ještě jeden kousek. Chutnat vám sice bude, bude v něm všechno jak má být, ale vy jste zkrátka přeslazeni a tak to nikdy nebude jako to první zakrojení do dezertíku... Já jsem těmito filmy také přeslazen a ani je extra nevyhledávám. Tenhle film ocení spíše mladší generace, protože o nějaký super nápad nebo art tu opravdu nejde. Tři stříbrné skořápky. * * * ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho poměrně skepticky, ale o to víc mě to (příjemně) překvapilo. Sice se mi zdálo, že v první půlce trochu pokulhával děj a šlo jen o to, představit co nejvíce zvířat, ale to mi ve výsledku vůbec nevadilo. Vizuálně to bylo naprosto úchvatné, vnitřek Mlokova kufru bych chtěla prozkoumat ještě detailněji! Druhá půlka byla pak dějově bohatší a co se mi zdánlivě zdálo, že spolu nesouvisí se propojilo a vygradovalo to docela zajímavě (pro mě i částečně nečekaně). Moc se mi líbilo, jak bylo ukázáno na odlišnosti kultur, všichni jsme zvyklý na to, jak to funguje v Británii a líbilo se mi, že v Americe to vlastně funguje podobně, ale o dost jinak. Postavy, až na výjimky (ano, koukám na tebe Tino), byly fajn. Nejvíc sympatií ode mě dostává nečar Jacob a hlavně hrabák, který mohl dostat i víc prostoru! 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jinak než jako o ohromném potěšením o tomhle filmu zkrátka psát nemůžu. Všechno je v něm správně a když sáhnu po srovnání, které se přímo nabízí, kouzelnický duel mezi fantastickým Mlokem Scamanderem a mdlým Doctorem Strangem má jasného vítěze. Fantastická zvířata a kde je najít nepotřebují nezáživný úvod, aby nám představila hlavní hrdiny (ačkoliv jsou relativně neznámí), protože už to jsou všechno zkušení čarující lidé a co umí nebo neumí, poznáváme za pochodu. Nepotřebují ani křečovitě vtipkovat za každou scénou, ačkoliv humoru není málo. Samozřejmě, mají výhodu v tom, že se odehrávají ve známém světě, ale nespokojí se s tím a ten svět velmi příjemně rozšiřují o nové zápletky, postavy a drobnosti typu "mudlové v Anglii, nečarové v USA". Všechno je to srozumitelné, ať Harryho Pottera znáte, nebo ne, a umocněné (jak jinak) fantastickým obsazením v čele s podivným Eddiem Redmaynem, rozkošnou Katherine Waterston a skvělou romanticky komickou dvojicí Dan Fogler - Alison Sudol. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pět let je strašně dlouhá doba, takže při prvních tónech známého soundtracku se dostavila nefalšovaná husina a neopustila mě až do závěrečných titulků. Moje milovaná JK totiž co pár vteřin sází do scénáře překvapení, nové nápady a nefalšovanou magii. Eddie Redmayne navíc snad poprvé v kariéře dokonale padne do role, která je šitá na míru jeho tikům a stydlivosti, což vynikne o to víc v kontrastu s mrazivým (a dle očekávání dokonalým) Farrellem. Nejvíc si ale užívám to, že hrdinové jsou dospělí a v kouzlech zběhlí, takže veškeré honičky mají nehorázný spád. V kombinaci s tklivě romantickou pohádkou jde ne snad o překvapení, protože parádní podívanou jsem očekával, ale že mi Zvířata zabrnkají na ty nejdojemnější osobní noty, to jsem nečekal. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je autorem rejstříku vlkodlaků vydaného v roce 1947. (gecko)
  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) se narodil roku 1897 a k magizoologii ho vedla matka, která chovala hipogryfy. (gecko)
  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama