Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 4
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (1 286)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vyloženě žádné "wow!" to pro mě nebylo, ale do kouzelnického světa jsme se s mým doprovodem vrátili rádi. Díky svižnému ději mi nepřišel ten čas projekce ani tak dlouhý a i když příběh má jakousi souvislost s bradavickými čáry máry, určitě nečekejte pohádkovou limonádku pro menší děti, jako byly první díly Harryho Pottera. Počáteční díl nasadil hodně ostré tempo, kde se objeví nejen humor, napětí ale hlavně smrt a temno. David to vzal pěkně od podlahy a od hůlek se jen kouřilo! Každopádně mými favority z kufříku plného fantastických zvířat se stali Guide, ten zatím jednoznačně vede a Frank. A co mi tam vadilo? Vadili mi tam američtí herci včetně Deppa. Nemůžu si pomoct, už to není to příjemné britské, je to jiné ... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pred zhliadnutím: Nikdy nič nesúdim dopredu, než to nezhliadnem, každopádne je zábavné čítať, jak väčšine, čo to už videli, chýba hutnejší dej, lepšie herecké výkony, prepracovanejší scenár, trafnejšie obsadenie atd atd... a všetci týto uživatelia dajú filmu za 4, minimálne za 3, a vynesie to silných nadpriemerných 80% na čsfd. Tomu sa hovorí fandovstvo zo srdca, niečo podobné, ako to mám ja s Tolkienom: proste nedokážem vysloviť, že Hobbit bol napi.u :D Po zhliadnutí: Pekná oddychovka, ktorá zaujme jedinečnými príšerami a slušnými hereckými výkonmy. Presne typ filmu, ktorý neurazí, ale zároveň ho už nikdy nebudem mať potrebu vidieť znovu. Ps: Tá slečna, čo vedela čítať myšlienky, bola svojou divnosťou viac, než pôvabná :) ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabé efekty. Redmayne všude hraje úplně stejně a už to není zajímavé. Začátek je ještě slibný, ale pak už je to jen maglajz. Příběhově naprosto o ničem. Hudba má hodně příležitostí vyniknout a dokonale je nevyužívá. Jediná dobrá věc je postava Colina Farrella a fakt, že se nejedná o film podle knihy, ale o film, který je o fiktivní postavě, která napsala fiktivní knihu, jež se dostala i do reálného světa. Tahle premisa je tím nejlepším nápadem, který tento snímek nabízí. Nic víc tam však není. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné. Žádný Potterův přívěsek. Padají tam sice známé jména, ale ne tak násilně jak jsem se bál. Fantastická zvířata řeší vlastní problémy v době kdy si Harryho taťka ještě ani nedělal do plenek. Redmayne je snad poprvé za svou kariéru opravdu sympatický vykuk, který ale umí máchnout hůlkou když je to třeba. Samotná zvířata jsou fajn. Větvík a kleptomanský krtek jednoznačně vedou. Rowlingová má příběh dobře podchycený, funkční mysteriózně detektivní zápletka nepustí až do konce. Colin Farrell zvládá s přehledem, ale srdcem filmu je Dan Fogler. Pohled nečara na kouzelnický svět prostě nemá chybu. Rezignované přijímání všeho co se děje je v jeho podání kouzelné. Původně jsem se hodně bál, ale nakonec se těším na pokračování. Hudba je jemná pocta Williamsovi, hlavní téma je opravdu povedené. P.S: Brumbála dejte ve dvojce Fassbenderovi. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Asi nejnadanější herec současnosti Eddie Redmayne v roli čaroděje Scamandera ( v češtině přeloženo jako Mlok - Salamander ) byl středobodem filmu. Nevím jestli jste si všimli,ale když hraje v posledních letech, tak má stejný kukuč. Tím se odlišuje od ostatních herců. I přesto ho ale prostě žeru a nerozumím dodnes že si neodnesl sošku i za Dánskou dívku. Ale zpět k tomuto trošku až příliš zamotaného snímku. Akce byly na můj vkus až zbytečně "velkolepé" a někdy jsem si připadal, že jsem spíše na snímku Transpotter než v kouzelnickém světě. Dále nevím jestli to byl záměr, ale všichni kouzelníci i lidi mi přišli jsou naprosto bez duše a emocí. Jediná, která emoce neskrývala byla čarodějka Queenie Goldstein ( Alison Sudol ) a nečar - Jacob Kowalski ( Dan Foglar ) a tito dva byli pro mě nesvětlejším bodem filmu společně s tajemným světem Mlokova kufru alias Pokemon Go - chyťte je všechny. Film mě nezklamal ani úplně nenadchnul, každopádně zpříjemnil jeden večer v kině - 7/10. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)
  • Jacob (Dan Fogler) si v čase 1:18:20 objedná láhev u baru a posadí se. V zápětí však Queenie (Alison Sudol) objedná pro sebe a jeho několik drinků. Poté, co si Jacob vezme jeden z nich a napije se, láhev už v ruce nemá. (ČSFD)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama