Reklama

Reklama

Nejnebezpečnější vesmírné počasí

(seriál)
  • USA Deadliest Space Weather

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Venuše Prozkoumáte extrémní počasí na Venuši, zlém dvojčeti Země. Její současný svět ovládají skleníkové plyny a kyselé deště, které jsou natolik korozivní, že se proleptají skrz kovy.

Největší bouře ve sluneční soustavě Seznámíte se s bouří známou jako Velká rudá skvrna na povrchu Jupitera. Její větry dosahují rychlosti až 600 kilometrů v hodině a trvá už přinejmenším 300 let.

Meteory Zaměříte se na meteory, největší přírodní katastrofu, která kdy ovlivnila Zemi, a vědu vysvětlující jejich vznik. Jak může být kámen o velikosti golfového míčku tak nebezpečný?

Mars Uvidíte fascinující povětrnostní systémy Marsu, včetně obrovských písečných bouří dosahujících do výše 10 kilometrů, jež tuto rudou planetu zahalují na několik měsíců do prachu.

Nejrychlejší větry ve sluneční soustavě Prozkoumáte ničivé větry na Neptunu, které dosahují šestinásobku rychlosti větrů spojovaných s hurikány kategorie 5 na planetě Zemi.

Ledové měsíce Navštívíte zmrzlé světy, jako je například Europa, záhadný měsíc Jupitera, kde jsou teploty v důsledku chybějící atmosféry dvakrát chladnější než na Antarktidě.

Tornáda Představí se vám nejextrémnější příklady počasí v naší sluneční soustavě, jako jsou například vesmírná tornáda dosahující šokujících rychlostí. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama