Reklama

Reklama

Neobyčejný levhart

(TV film)
  • Velká Británie The Unlikely Leopard
Velká Británie, 2012, 50 min

Obsahy(1)

Skvělý lovec, jehož bystrým očím a uším nic neunikne. Dokonalá kočka. Ale nemá to s člověkem na Planetě snadné. Země je neobyčejná planeta, úplně jiná než všechny ostatní. Pevniny jsou zahaleny do lesů, protkány řekami a plné života. Ale žije zde také jedna velmi zvláštní, skoro neuvěřitelná šelma, duch, jehož řev nahání hrůzu, bájný hlas Afriky. Ale nemá to v soužití s člověkem snadné. Za pouhých pět let bylo zabito čtvrt miliónu levhartů kvůli kožešině. Za padesát let se jejich počty snížily ze sedmi set tisíc na pouhých padesát tisíc. A vyvražďování pokračuje dál. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Zajímavé okamžiky přírodopisných scén pouštního parku Botswany snad ani lépe nemohly dopadnout. Dlužno dodat, mimo jiné a popravdě řečeno mě nejvíce zaujal mladý levhart. Jakousi pohodovou, nicméně nefalšovanou leností v období svého dospívání. Za příjemnou hodinku dávám samozřejmě ***** ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes už tyto dokumenty ze zdevastované  Afriky připomínají reportáže ze zoo. Výtvor přírody to je pěkný. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem moc dokumentů, co se věnují levhartovi, více se skrývá, žije a žere na stromech, tak bude těžší jej natočit, o to je dokument cennější. Komentář v úvodu se však v několika bodech s jazykovou ladností přenesl do sféry spekulací, které vydával za fakt, přitom mluvil o věcech, které těžko může vědět, a tak si říkám, zda i závěrečné překvapivé vyústění nestírá příliš rozdíl mezi pravdou a fantazií, nezbývá než si to dohledat jinde. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pekné obrázky, trochu menej akcie, ale zato s príbehom, takže zaujímavé aj pre deti. Vlastne som žiadne ulovenie koristi nevidel, to asi smerovalo do iných filmov a nehodilo by sa do takmer romantického filmu o vznešených šelmách. Trochu ochranárskych výstrah na konci je na mieste, ale osobne to neobľubujem. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama