Reklama

Reklama

Tajemství Stříbrného faraona

(TV film)
  • Česko Stříbrný faraon (více)

Obsahy(1)

Francouzský archeolog Pierre Montet odhalil v roce 1940 hrobku faraona Psusennese I (resp. Pasbachaenniuta II.). K odkrytí sarkofágu přijel i tehdejší král Egypta Faruk a stejně jako profesor žasl nad stříbrnou rakví. Pro Monteta to byl životní nález, ale nedostalo se mu zasloužené pozornosti kvůli začátku války. Teprve nyní si archeologové uvědomují jeho výjimečnost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý dokument. O archeologii se zrovna moc nezajímám, ale v mládí jsem přečetl dost knížek o Egyptě, faraonech, pyramidách a vykopávkách. Některé tyto památky jsem nakonec během dovolené viděl i na vlastní oči. Pierre Montet byl jak vidno frajer a se štěstím i velký „objevitel“. Psusennes I zase ve své době muž na svém místě a oba si zaslouží uznání. Stejně jako tvůrci tohoto dokumentu, ve kterém je spousta zajímavých informací, záběrů, fotek i vypravování + stříbrný sarkofág/ rarita… ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Ďalší kvalitný dokument. Dozvieme sa jeho život, pokrvnú líniu a taktiež obdobie kedy a kde vládol. Je tu proste veľa zaujímavých informácií a za krátku dobu. Stopáž je 52 min. Dokument môžem odporučiť každému kto má rád staroveký Egypt. Celkové hodnotenie za mňa je 95%. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na 50minut se tam vlezlo opravdu velké množství informací. A jestli jste doposud neslyšeli o Psusennesovi I máte velké mezery, které vám tento dokument pomůže zaplnit. Badatel a archeolog Montet dokázal objevit něco neuvěřitelného, bohužel ve špatnou dobu a tak nikdo pořádně neví kdo je stříbrný faraon a co dokázal... A právě v tomto bodě ještě chci vysvětlit proč dávám jen čtyři hvězdičky, myslím si, že by bylo dobré se zmínit v dokumentu co vše dokázal, protože v tomto ohledu tam něco málo schází :)... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama