Reklama

Reklama

Invaze medúz

(TV film)
  • USA Jellyfish Invasion

Obsahy(1)

Na první pohled jsou to jen rosolovité potvůrky, které se bezcílně plaví v mořských proudech. Medúzy však ve skutečnosti patří mezi nejobávanější a nejméně známé tvory planety. Chybí jim sice ostré drápy, zuby a mozek, ale evoluce je za stovky milionů let vybavila úžasným arzenálem jiného typu. Sedmdesát druhů je jedovatých natolik, že jsou nebezpečné i pro člověka. Jednou z nejnebezpečnějších je čtyřhranka, která má za posledních sto let na svědomí sedmdesát lidských obětí. Jiné druhy zase komplikují život japonským rybářům. Faktem je, že v posledních letech se medúzy vynořují z hlubin v rekordních počtech – a nikdo neví, proč tomu tak je. Teprve nyní vědci zjišťují, jaké jsou příčiny této fascinující invaze... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

O tom slyším poprvé. Zapadá to do skládanky překročení únosné kapacity prostředí, které mnoho lidí stále popírá. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že medúzy jsou tak odolné rozmanité a nebezpečné pro celý život na naší planetě. Výborný dokument, který se snaží odhalit tajemství tohoto druhu. Člověk má po shlédnutí hned respekt z těchto tvorů a je rád, že nežije u moře. Reálně bych dal 4z5, ale dokumentům vždy lehce přidám = 5z5. ()

Reklama

baclajean 

všechny recenze uživatele

Fantastický dokument! Až miestami naháňa zimomriavky, keď si človek pomyslí, koľko dlho tu už sú a čo všetko prežili. A ako rýchlo a enormne sa rozmnožujú. Tvory bez mozgu, avšak nesmierne inteligentné. V priebehu necelej hodiny som sa dozvedel veľmi veľa zaujímavých, úchvatných a miestami aj dychvyrážajúcich informácií. Plný počet bodov je úplne zaslúžený. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama