Reklama

Reklama

Jak se staví dinosaurus

(TV film)
  • Česko Jak zrekonstruovat dinosaura (více)
Velká Británie, 2011, 52 min

Režie:

Oliver Bootle

Hrají:

Alice Roberts (moderátor), Darren Naish
(další profese)

Obsahy(1)

Jak jsme dospěli k tak jasné představě podoby prehistorických tvorů z neúplné hromady kostí? Dinosauři. Možná jste jich viděli už stovky, proto asi máte pocit, že dobře víte, jak vypadají. Nicméně skoro každý dinosaurus, kterého jste zatím spatřili, byl jen fikce. Když si pustíte televizi, máte pocit, jako bychom o nich všechno znali. Ale to v žádném případě není pravda. V Americe se připravuje výstava, jejíž autoři spolupracují s předními odborníky, aby nám ukázali prehistorické tvory v co nejvěrnější podobě.
Počítačové modely ukázaly, že naši nejlepší sprinteři by se svalnatému tyranosaurovi vyrovnali. Vědci objevují nové poznatky pomocí moderních, často překvapivých metod. Ale skutečností je, že se ještě nikdy nepodařilo najít kompletní kostru tyranosaura rexe, snad nejslavnějšího dinosaura vůbec. Jak je tedy možné, že toho o zvířeti, které žilo před mnoha miliony let, tolik víme? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na bonusovém DVD k povedené dokumentární sérii Planet Dinosaur. Docela zajímavý dokument o sestrojení kostry dinosaura, vytvoření počítačových modelů, reprodukce barev, apod. Zároveň ale nic převratného, kdyby to bylo poloviční, tak by se taky nic nestalo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama