Reklama

Reklama

Ajťáci: Přichází internet

(TV film)
  • Česko Ajťáci: Jde po nás internet (více)

Není radno dráždit bosou nohou internet. Grandiózní finále britského kultovního seriálu. Čas o něco poskočil, ale v suterénu Reynholm Industries se zdá být vše při starém. Zatímco Moss obdivuje znalosti marvelovského universa Royovy nové přítelkyně Alice, Jenny laškuje s fešným prodavačem v nové kavárně hned za rohem a Douglas plánuje účast na monstrózní párty, organizované majitelem nejlepšího řetězce striptýzových barů v Soho. Obraz všeobecné pohody však při bližším pohledu již začíná vykazovat drobné vady na kráse. Co mohla jen Alice myslet tím, že Roye označila za emocionálního artistu? A proč je nová webizoda Mossova herního magazínu tak k uzoufání nudná? To vše jsou ale skutečně jen drobnosti, blíží se mnohem fatálnější katastrofa. Zdánlivě banální incident s bezdomovkyní a malým prodavačem kávy se stane virálním videem roku a přivolá na hlavy nešťastného Roye a Jenny nejen Douglasův hněv, ale co je mnohem horší, hněv celého internetu. A jak známo, před internetem není úniku. Ještě že zaměstnanci oddělení IT Reynholm Industries umí v okamžicích krize držet při sobě! (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Takovou dobu se čekalo na symbolické zakončení, až ve výsledku za moc nestálo. Prvoplánový humor, dvě tři povedené vtipné perly a x odkazů na již vyčpělé scénky z předešlých dílů, kterým zatleská leda tak fanoušek z úcty k tomu, že dříve měl seriál svou úroveň. IT Crowd by si zasloužil důstojnější zakončení. A lépe žádné zakončení, než toto. Přirovnala bych to k Red Dwarf: Zpátky na Zemi. Ale třeba nás Linehan ještě překvapí. * hvězda navíc za Mosse v telefonní budce wearing women slacks. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Uzavření seriálu finálním dílem/filmem je asi to nejlepší. Bohužel zde se celý vtip dílu postavil na "lije kávu na bezdomovce", "nesnáší malé lidi" a "auta s prsama" tudíž takové chabé základy. Dále zde byla snaha o vydolování již využitých vtípků, což taky není dobře (například krabička s internetem). I samotné finále filmu/dílu bylo nic moc. Naopak pobavila prezentace ochranného spreje, Richmond a první skvělá várka kávy pro Jenn. Celkově tedy pár povedených scének a pak slabota. Na předchozí díly/série tento díl/film opravdu nemá. Celkově tedy 3z5 a zklamání. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako finále celého seriálu je to povedené, ale taky opět ukazuje, že už se to celé prostě vyčerpalo. Být to díl čtvrté série, řadil bych ho mezi ty lepší a vtipnější, ale i tak nemůžu říct, že bych se u toho bůhvíjak bavil. Některé scénky fungují sice skvěle (pohřeb, obě epizody Game Board, Moss kupující ženské kalhoty), potěšil mě návrat některých postav napříč seriálem (Richmond, Pedofil (fakt si nepamatuju, jak se jmenuje skutečně, ale tahle přezdívka mu prostě zkultovněla :D)), ale celkově mě to bůhvíjak nevzalo a silnější dojmy z toho taky nemám. Závěrečná scéna mě sice potěšila, ale i tak není tak silná, jak by závěr seriálu měl být. Silné 3* ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Prvá scéna, ktorá ma rozosmiala tak ako za najlepších čias IT crowdu (čiže takmer praskala bránica) bola telefónna búdka a to je takmer v polovici epizódy. Odtiaľ sa to už rozbehlo, ale v porovnaní s celkovou vysokou úrovňou seriálu, patrí špeciálna záverenčá epizóda k podpriemerným. Napríklad zápletka Jen a barista bola nevtipná. Našťastie ajťácke vtipy (virálne videá, Anonymous, memečká), to stále tvorcom ide. Asi by sa viac hodilo hodnotenie prostrednými 3* ale zo sentimentu a príjemného pripomínania si všetkých postáv a najlepších gagov (krabica internetu, On/Off) dám nostalgické štyri. Ukončenie seriálu so cťou. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ale nakonec jo, povedená rozlučka. Sice díky délce závěrečného dílu nemá takovou údernost jako klasické dvaceti minutové díly, ale pořád padají hlášky za hláškou a není čas se nudit. Tvůrci si mohli se závěrem více vyhrát, neboť rozuzlení nabere rychlé obrátky až úplně na konci. Ajťáci mi budou hodně chybět......7/10 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná speciální epizoda byla odvysílána 27. září 2013, tedy více než 3 roky po skončení 4. série seriálu Partička IT (od r. 2006). (maseer2)

Reklama

Reklama