Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gokú je soukromým detektivem a při vyšetřování jednoho velmi důležitého případu se stává obětí. Přijde o oko a probouzí se s očním kybernetickým implantátem. Oko je propojeno do počítačového systému, který bychom vlastně mohli nazvat Internet. Gokovo oko představuje ohromnou výpočetní sílu. Dokáže si zjistit jakoukoli informaci a veškeré věci řízené počítačem ho poslouchají. Mohl by zničit celou planetu odpálením jaderných hlavic na dálku, ale snaží se žít stále stejný život jako před nehodou. K oku také dostal teleskopickou tyč, která v sobě skrývá větší moc, než se zdá. (MrPierc)

(více)

Recenze (3)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze dvou částí a já to hodnotím jako celek, jako jeden film. Goku, soukromý detektiv a bývalý policajt, je po nehodě obdařen od tajemné osoby kybernetickým okem a díky němu je součástí "internetu". Může zjistit o člověku jakoukoliv informaci, vidět rentgenem a ovládat stroje na dálku. Naštěstí je na straně dobra a využívá novou schopnost pro pomoc obětí velkých zločinců a zloduchů. Film je určen spíše pro dospělé a odehrává se v kyberpunkovém Tokiu. Dají se tu zahlédnout dosti podivné kreatury jako laserová žena osedlaná trpaslíkem, robotičtí ptáci, Paví žena, laserové tlakové vlny atp. Bohužel se tu hlavní hrdina i ostatní postavy chovají jako z levného dopoledního seriálu. Citelně tu chybí lepší námět pro užití schopností hlavního hrdiny. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Oba Goku filmy jsou rozhodně tím nejslabším co jsem od kawajiriho viděl. Průměrné akčňáky vystavěné na dost slabé výchozí premise. První film si ještě snaží držet jakýs takýs horrorový nádech, ale člověk má pocit, že je tam těch pár kawajiriho prvků jen tak na oko a krom nich je to jen hloupá vata. Sorry ale týpek co skáče po městě na zvětšujícím se klacku (vzpomínáte na opičího krále?) a schopností ovládat jakýkoliv kompjůtr na světě (přitom s robotama jak debil bojuje místo aby je na dálku jednoduše vypnul) prostě moc nebere :/ Druhý film jsem vyloženě odzýval.... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kombinace klasického Kyberpunku s detektivkou v lehce noirovém střižení není nijak nová kombinace, ale jednoduše funkční, proto je škoda, že v dnešním stavu techniky umožňující propracovaný vizuál není podobných filmů víc. Fungují tu kyberpunkové propriety jako hackování všeho možného, podivné robo-humanoidní postavy, soukromé očko s policejní minulostí řešící cosi závažného (mimochodem, důkaz jak jsou na tom ve futuristickém japonsku soukromí detektivové špatně je například v tom, že ten zde přítomný si nemůže dovolit koupit košili a tak chodí v sáčku s odhalenou hrudí, nebožák)... S lepším scénářem by to mohla být mnohem lepší záležitost, takhle je to jen obstojné béčko. Ghost in the Shell je samozřejmě o půl milion levlů jinde, ale i tak je to sympatický přírůstek do sympatického žánru. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama