Reklama

Reklama

Hledání života ve vesmíru

(TV film)
  • USA Finding Life Beyond Earth
USA, 2011, 2x53 min

Hrají:

Jay O. Sanders

Obsahy(1)

Tento ambiciózní dokumentární seriál hledá odpověď na jednu z nejprekérnějších vědeckých otázek: „Jsme ve vesmíru sami?", přičemž systematicky zkoumá možnosti mimozemského života. Ústřední teze vychází z představy, že člověk je dnes poznání pravdy v tomto ohledu mnohem blíže, než byl kdykoli v minulosti. S patřičným přihlédnutím k této skutečnosti oslňuje tento pořad diváky třpytem záhadných cizích světů a jejich vznešeností. Astrobiologové, kteří v pořadu vystupují, podrobně líčí, jak tyto jevy změnily představy lidstva o Sluneční soustavě. Na počátku se zdálo, že je to obrovský prázdný prostor, ve kterém krouží velké množství pustých planet, které jsou pouhým shlukem kamení, až se dospělo k myšlence, že Sluneční soustava je sítí dynamických životních prostorů pokrytých obřími moři plnými slané vody a protkaných aktivními sopkami a organickými molekulami, jež mohou aktivně podpořit vznik života. Posléze nám seriál podrobně vysvětlí, jak toto změněné pojetí přimělo vědce k tomu, aby začali alespoň teoreticky spekulovat o parametrech takových typů mezihvězdného prostředí, které by umožnily udržení a obživu mimozemského života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Klasický priemerný dokument z produkcie USA. Možno pre úplných začiatočníkov budú informácie zaujímavé, no podané dosť vedecky. Na to, aby som vedel, že vesmír je obrovský a možnosti života v ňom sú otvorené naozaj nepotrebujem vidieť dokument v TV.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na něco přes hodinku a půl vydal také hledat život ve vesmíru. Dokument se konkrétně omezuje pouze na naši sluneční soustavu, což je fajn, protože jinak by to také mohlo skončit čistým teoretizováním. Na dokumentu mě fascinovaly zejména skutečné záběry vesmíru, které se podařily získat všemožným sondám. Dále stojí za zmínku nádherné záběry ve stylu, jak by to asi vypadalo na různých měsících, či planetách. V hlavě se mi dost intenzivně zabydlel nádherný pohled na Saturn z jeho měsíce Titanu. Až se mi z toho krev napříč tělem přemístila. Kdo podobné dokumenty vyhledává, tak toho tu opět pranic překvapivého nečeká. Nicméně, je to všechno hrozně zajímavé a půvabné a já si dokument patřičně užil. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama