Reklama

Reklama

Na hlídce

  • Velká Británie The Patrol
Velká Británie / Maroko, 2013, 79 min

Režie:

Tom Petch

Scénář:

Tom Petch

Afghánistán, 2006. Britská armáda je nasazena v provincii Hílmand. Hlídka záhy zjistí, že talibanské povstání je větší, než se čekalo, a vlivem nedostatku munice, zranění i rostoucího napětí začínají vojáci zpochybňovat svou úlohu ve válce. Film Na hlídce nabízí pronikavý pohled na konflikt v Afghánistánu očima britské armádní hlídky, která bojuje po boku afghánské armády proti neviditelnému a vražednému nepříteli Tálibánu. Když útvar sil pro zvláštní operace opětuje protiútok Tálibánu v provincii Hílmand, musí jednotky během třídenní hlídky čelit dvojnásobné převaze. Vyčerpaní a rozčarovaní vojáci trpí četnými zraněními, nedostatkem munice i rostoucím napětím pod velením kapitána, který se svými muži není v kontaktu, a začínají zpochybňovat svou úlohu ve válce. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě docela překvapilo, jak se i za celkem malý peníz, dalo natočit celkem uspokojivé válečné drama. Není to nic velkého, ale jsou zde myšlenky, které se na válku snaží dívat různými způsoby a určitě ne pozitivně. Vztahy mezi jednotlivými postavami to ještě umocňují. Válka je nesmyslná, ale stejně tak i nevyhnutelná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neviditelného Terryho neuvidí vojáci ani diváci. Občas někde někdo vystřelí a někdo zahyne. 1) Nádherná pouštní marocká krajina a vesnice Agafay (30 km od Marrakéše) tvoří působivé pozadí pro komorní drama skupiny vojáků. Příběh je uvěřitelný, ale nepříliš přesvědčivý. 2) Vystupují zde Oliver Mott (Stab), Daniel Fraser (spojařský poručík Johnny), Nav Sidhu (Smith - Mour - Smudge), Ben Righton (kapitán Bill). ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama