Reklama

Reklama

Lákavý strach

(festivalový název)
  • Kanada Tempting Fear (více)
Trailer
Dokumentární / Dobrodružný / Životopisný / Krátkometrážní
Kanada / Francie / Norsko / Bolívie / Peru / Švédsko / USA, 2013, 26 min

Režie:

Mike Douglas

Scénář:

Mike Douglas

VOD (1)

Obsahy(1)

Andreas Fransson je asi nejodvážnějším extrémním lyžařem této generace. Ve filmu Tempting Fear zkoumá místo, kde strach přemůže všechny emoce, protože smrt číhá na každém chybném kroku. Někomu upravené sjezdové tratě nestačí a pouští se mimo ně. Kdo pochopí smysl volného lyžování, nechce se již vracet zpět. Ti nejlepší se mohou utkat na prestižních závodech, jako je Freeride World Tour. To však stále není vrchol lyžování. Pomyslnou špičkou ledovce je disciplína extrémní lyžování v čele se Švédem Andreasem Franssonem. (Snow Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Domácí video, v němž formou deníku extrémní lyžař chaoticky vypravuje o extrémních zážitcích. Dohadovat se o tom, jestli prvosjezd byl prvosjezdem, když část svahu slaňoval, mi přišlo nudné. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

...bezmezně rozumím a nemohu dát jinak...až příliš blízké mému smýšlení o životě, horách a hodnotách. Hory mě připravily o blízkého přítele, který právě lyžoval s Andreasem v Denali a jeho slova mezi 15:10 - 15:43 ačkoliv jsou věnována Felixovi, tak mi mluví přímo z duše! Každý den si pokládám tyhle filozofické otázky a vidím, že nejsem sama....Děkuju Andreasovi a Magnusovi - hoši, byli jste famózní inspirace a i když už nejste mezi námi, tak Vaše poselství ( a myslím, že mluvím za všechny, co Vás znali) žije nadále! A Magne- you´ve definitely got the mojo, dear!!! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Film byl rozdělen do několika kapitol, které zcelovaly příběh sebreflexe, strachu, hledání samasebe. Přišlo mi to moc přemýšlivé, na tak mladého kluka, dokud jsem se nedozvěděl, že ho smetla lavina. Nic naplat. Moc řečí a málo hezkých záběrů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama