Reklama

Reklama

Neviditelná hora

Krátkometrážní / Dokumentární
Slovensko, 2013, 20 min

Režie:

Petra Geletová

Obsahy(1)

Tento dokument z Elbrusu zachycuje výstup nevidomého Juraje Prágera a Zoliho Pála na nejvyšší horu Evropy severní stranou. Po překonání sebe samého na Mt. Blancu na "nejnáročnější normálce" chtěl Juraj zkusit něco dalšího a opět posunout svoje hranice. Toto dobrodružství ukazuje výstup bez jakékoliv podpory. Uvidíte, jak se dá spojit síla, víra a nekonečná touha sebepoznání a objevování vlastních hranic. Sledujte, jak se Zoliho oči staly očima nevidomého a jak zvládl tolik zodpovědnosti nejen za svůj život a jak pomohl splnit další Jurův neuvěřitelný sen. (Snow Film Fest)

(více)

Recenze (5)

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Pálova ušlechtilost a Prágerova odvaha je obdivuhodná, dokument o nich, žel, ne. Myslím, že je tu nevyužit obrovský prostor pro nápaditější zpracování. A Práger se většinu času tváří velmi otráveně, přestože tvrdil, že podnik byl jeho nápad. ()

Scarsyan 

všechny recenze uživatele

Obdivujem daného človeka, že toto dokáže a stále sa snaží prekonať samého seba, ale to je asi tak všetko. Ako film je to úplná nuda, žiadne emócie, teda aspoň ja som ich nepostrehol, všetko je rozprávané ako nejaký recept na koláč. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pokora k horám a přáteství je cestou k překonání stanovených cílů. Zpracování sice průměrné, ale ze záběrů na Kavkaz čišela energie. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda o tom, jak slepec vylezl na Elbrus. Sice je to obrovský výkon, to uznávám, ale vadilo mi, že to, spíš než hory, ukazuje lidské odhodlání. Působilo to na mě trošku sebestředně, i když to určitě nemělo být účelem. Celkem obdivuju, že se tam vyškrábal. ()

helmiczka 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, veľmi nerád, ale hodnotím film podobne, ako ostatní :( Obdivujem odvahu jedného hlavného hrdinu a empatickú starostlivosť druhého, avšak po stránke filmového spracovania je to veľmi prázdne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama