Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Island tak, jak ho neznáme. Tamnímu organizovanému zločinu dominuje obchod s drogami. A státní policie se řídí vlastními pravidly a neváhá s podsvětím obchodovat. Hranice mezi dobrem a zlem se ve spletité kriminální síti začíná stírat. Každý má svůj zájem, ať je z řad policie, ruské mafie, islandského organizovaného zločinu nebo prostituce, a každý také postupem času zatouží po pomstě. Pulzující kriminální drama, které je volným pokračováním filmu Město mafie (2011), upoutá nejen propracovaným příběhem, ale také pečlivě načasovanou akcí a prokresleným charakterem postav i jejich motivacemi. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí takového filmu si člověk nutně položí otázku, v jakém světě to vlastně žijeme... Film přesvědčivý. Možná až příliš! ()

Cascabel odpad!

všechny recenze uživatele

Čistokrevná exploatačka a velká trapárna (o propracovaném příběhu, natož prokreslených charakterech nelze mluvit ani žertem). Pozoruhodné jsou jen 2 aspekty: vymezení se proti azylové politice a neorganicky připatlaný sociálněkritický závěr. Obojí určitě konvenuje cílové divácké skupině. Hilmir Snær Guðnason v atypické (ne)roli. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Dosť sugestívny film najmä vďaka muzike a intenzívnej akcii, v podaní gangstrov navyše poněkud brutálnej. Je to čistokrvný thriller, prakticky každá scéna je postavená na napätí, ako dopadne, či čo sa stane ďalej. Taktiež pekne depresívna podívaná, garantujem, že počas celého filmu sa ani raz neusmejete, prídete o aspoň jednu ilúziu a pochopíte, že kto sa bojí o svoju rodinu, nech nechodí moc blízko k organizovanému zločinu.↵  Veľmi rád by som bol, keby vznikol podobne akčný film pre slovenské masy, ale miesto drogových gangstrov by sa nám na konci vysmiali do očí slovenskí oligarchovia, ktorí manipulujú s politikmi a úradníkmi podobne ako v tomto filme gangstri s policajtami. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Škoda té celkem nudné první poloviny a nedobrých akčních scén. Jinak celkem dobré krimi drama, které ovšem nijak nevyčnívá. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama