Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný divadelní režisér přijme z nouze práci v ústavu pro mentálně postižené. Přesto však doufá, že se mu podaří dát dohromady velkou show, o které celý život snil. A právě na svém novém působišti dostane nápad: secvičí Mozartovou operu Takové jsou všechny. A jako herce angažuje své svěřence! (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Olík 

všechny recenze uživatele

Austrálie není pouze Russel Crowe, Heath Ledger, Cate Blanchett nebo Geoffrey Rush. Austrálie jsou taky zajímavé filmy jako například Záře, Dobrodružství Priscilly - královny pouště, Šílený Max nebo tato úsměvná komedie o začínajícím režisérovy, který společně s bandou pacientů ústavu pro mentálně postižené přes zákaz vedení po večerech tajně nacvičuje Mozartovo Cosi fan Tutte. Mark Joffe přistupuje k závažnému tématu laskavě s lehce černým humorem (zaplať pánbůh ne Hollywoodským), kdy například scéna konkurzu v první čtvrtině filmu hraničí s naprostou dokonalostí. Do hlavních rolí obsadil jednoho z nejlepších australských herců současnosti Bena Mendelsohna, v té době příliš neznámou Toni Collette, dokonalého pyromana Davida Wenhama nebo ve své roli excelujícího Barryho Otta (http://www.imdb.com/name/nm0653222/). ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Tuctová komedie to určitě je, ale přesto se něcím odlišuje. Kdyby to natočily v hollywoodu tak by se na to nedalo koukat, takhle to byl sice nevýrazný ale uvolňující, pohodový, hodně milý. Abych to nepřehnal tak ne zase nějak přehnaně. Každopádně je to jeden z těch filmů, který Vám doma či v kině vykouzlí velmi intimní atmosféru a vy se skutečně můžete věnovat akorát odpočinku a vzletnému přemýšlení při sledování. Mám rád toto pomalé tempo vyprávění, záměrně nedramatizující. Jinak příběh je o několika chovancích psychiatrické léčebny, kteří se pod vedením jednoho z nich snaží nastudovat a sehrát velice náročnou operu Cosi fan tute. Nehodou, která skončí vypálením starého kostela, kde zkoušeli, také skončí oficiální práce. Ta se stěhuje do takového undergrundíku uprostřed léčebny. Pokračují v noci v Cosi a přes den dělají na oko oficiální kabaret. Charaktery osob jsou načrtnuty v úsporném stylu avšak nikoliv povrchně. ()

Reklama

Triny 

všechny recenze uživatele

Wheee! Výborný filmes, i když se to podle hodnocení nemusí zdát! taky bych si jednou chtěla zahrát takového blázna.. asi to bude těžší než se zdá...:) ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Tuctová komedie, která se sice dotýká "závažného" tématu, ale není schponá překročit žádná klišé a zaběhané režijní i scénáristické postupy. Nuda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočený podle divadelní hry Louise Nowra. (McMastamind)

Reklama

Reklama