Reklama

Reklama

SS: História varuje


Heydrich - pražský kat (E01)

(epizoda)
  • Německo Heydrichs Herrschaft

Obsahy(1)

Dokument ze série, která detailně mapuje dějiny SS. Tentokrát se dokumentaristé zaměřili na pro nás obzvlášť zajímavou postavu říšského protektora a organizátora konečného řešení židovské otázky. Heydrich byl z nacistického pohledu dokonalým příkladem árijské rasy. Stal se Himmlerovým zástupcem a také šéfem Sicherheitsdienstu (Bezpečnostní služby), civilní rozvědky a kontrarozvědky. Heydrich měl ovšem dvojí tvář. Na jedné straně byl milujícím otcem čtyř dětí a vzorným manželem, milovníkem sportu i hry na housle – a na druhé masovým vrahem, který neznal slitování... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Albyx 

všechny recenze uživatele

Heydrich prohlásil při nástupu do funkce zastupujícího říšského protektora (nejde o přesnou citaci, ale parafrázi jeho slov): Protektorát Čechy a Morava je a byl německý prostor a Cech zde nemá žádné místo. Tolik k tomu co by se dělo pokud by ho Kubiš s Gabčíkem "nesejmuli". Šlo o boj o život. Ta hrůza co následovala by pod vládou těch náckovských šílených kreatur přišla na řadu stejně hned po vyřešení "židovské otázky"... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Unikátním způsobem zpracovaný dokument, který bez jakéhokoliv zaujetí mapuje profesní i osobní život blonďaté bestie. Informace jsou poutavě vyprávěny a v 50 minutách není jediné hluché místo. Nevím, zda měl v tomto projektu prsty Guido Knopp nicméně kvalitativně je srovnatelný s Hitlers Helfer. Za velké plus považuji posouzení Heydrichovy osobnosti z hlediska psychologického, díky čemuž mě napadá otázka. Kde se vzala ta rozdvojenost ? Jak mohl být na jedné straně řádným otcem milujícím své děti, podle všeho příkladným manželem a umělecky založeným člověkem, který je přeborník v šermu, ovládá plynně několik jazyků, hru na housle a na straně druhé je bezcitným vrahem, jenž přijde s návrhem, jak zavraždit miliony lidí? Na tuto otázku však dokument neodpoví. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný dokument, zameraný na život a prácu samotného Heydricha. O Gabcikovi a Kubisovi sa zmienuje len okrajovo v dvoch- troch vetach, takisto samotny atentat je len vecne opisany. Vacsina filmov a dokumentov sa ale sustreduje prave na nich dvoch a na opis atentatu dopodrobna, a tak tento dokument je vynimkou, ktora nam poskytuje obraz situacie z trocha ineho uhla pohladu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama