Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Hodně potenciálních diváků bude mít díky názvu filmu a zápletce za to, že si pouští romantickou komedii, ale kdepak. I já jsem čekala něco trochu jiného. Byla jsem ovšem mile překvapena. Od režiséra Svatby mého nejlepšího přítele jsem čekala vlažnou svatební romanci. Muriel se vdává je ale mnohovrstevnatý, vřelý a dojemný příběh o hledání svého pravého já, ceně přátelství, splnění svých snů a hlavně o tom, že „Dancing Queen“ se můžete stát i bez svatebních šatů. A Toni Collette je v této roli oslnivá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebyla jste v kómatu ??" ;) Ještě ABBy ne !! A spolu s Muriel vlastně i všichni ostatní, k nimž se tvůrci se svým bijákem staví až pozoruhodně kriticky a zároveň téměř s otcovskou náklonností.. Velmi zajímavá satira plná bolesti a osobních utrpení, s níž se P.J.Hogan - Další Protinožec Hogan, nikoliv však Krokodýl Paul Dundee, jakkoli na diváka cení zuby..;) - znovu ocitá na svatbě.. Tradičně výtečná Toni Collette zde jako Mariel až nehorázně připomíná Zrůdu Charlize Theron, a to rozhodně ne jen tím zevnějškem.. ()

Reklama

Erian 

všechny recenze uživatele

Muriel je obyčejná holka...no, tak trochu víc divná než její okolí a má podivnou rodinu, nepřítomnou maminku, potrhlé flákačské bratry a sestry, otce záletníka (Dedree, to je náhodička!). Ona sama je při těle, má zajímavý vkus na oblečení a chce se mermomocí vdát. Ve filmu excelují Toni Collette a Rachel Griffiths, které se přesvědčivě chopily výzev, které stály před nimi, další hereckou hvězdou je pak nezapomenutelná Abba. Toni Collette kvůli roli Muriel znatelně přibrala a dokázala ve své umaštěnosti, ecentrickém oblečení a hloupém vzezření vzbudit lítost, která se záhy mění v obdiv, když se z ní stane sice stále obtoustlá, leč již pohlednější a upravenější dívka. Dívka, která si dokázala uspořádat život, změnit jméno, ujasnit priority, která začala se sérií lží, jen aby mohla snít svůj sen a která za svým snem šla, lásku nezískala, jenom pozlátko, kterým mohla mávat před borynkami z předměstí, a která nakonec poznala, že pravé přátelství je víc než přetvářka. Přijde mi, že ač se Muriel se vdává tváří jako komedie, je zároveň i sondou do našich duší, ve kterých pátrá po našich křivdách a bolístkách, i po tom, co bychom byli schopni udělat pro své "štěstí". Vždycky se u Muriel hodně nasměju a zároveň zesmutním, když dochází k hrdinčinu prozření po sebevraždě její matky. Ale písničky Abby mě znovu dostanou do toho správného rozpoložení. Muriel baví a já se bavím:) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak teda žiadny rozmarný film o svadobných trapasoch. Skôr dráma o outsideroch, ktorí chcú tiež prežiť kus svojho životného šťastia. Bez ohľadu na použité prostriedky a následky. Následky na druhých ľudí a vzťahy s nimi sú často zničujúce. Tento príbeh Popolušky po austrálsky sa dosť komplikuje rôznymi okolnosťami a tak jej nestačí iba stratiť črievičku, aby našla svojho princa. Napriek úvodnému váhaniu sa mi film nakoniec páčil a aj vďaka hudbe outsiderov, skupine ABBA, ho považujem za príjemný. –––– Kdo ji chytil? – Muriel! –––– Já chci vyhrát. Celej život chci vyhrát! – Já taky! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama