Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná (trochu hodně) romantická komedie, aneb jak si Australané poradili se značně zkostnatělým žánrem. Toni Colletteová si svým jednoznačně skvělým výkonem mohutně otevřela dveře pro další hereckou práci a je nutné dodat, že právě díky ní má scénář filmu tolik potřebnou reálnou strukturu, která je téměř zbavena pohádkového svatebního balastu. To vše decentně podpořené produkcí skupiny ABBA. 80% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muriel to má v životě opravdu těžké, a když už se zdá, že svítá na lepší časy, tak všechny její naděje zmizí v temnotě. Avšak ona se nevzdává a každé její životní škobrtnutí je další ponukou k lepšímu. Toni Collette je skvělá herečka a do role Muriel se úžasně vžila a věrně ji během filmu sekundovala stejně skvělá Rachel Griffiths. Chvílemi jsem se od srdce smál, zatímco v jiných chvílích mi moc do smíchu nebylo a soucítil jsem s osudy jednotlivých postav. Zkrátka příjemná australská oddychovka, která vedle milého příběhu a solidních herců nabízí nestárnoucí hudbu od ABBY. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o svatební romantickou komedii, ale spíše netradiční drama s prvky romantické komedie. Životní nepříjemnosti a traumata jsou tu sdělována s humorem a nadsázkou, ale občas při tom může jednoho až píchnout u srdce. Děj i závěr jde mimo klasický scénař. Doprovodné melodie skupiny Abba vás nenechají na pochybách, že život má smysl brát s lehkostí ikdyž jde o sebetěžší trable. Stejně ûsměvný a elegantní je závěr filmu v duchu hesla "don't worry be happy "ať už jste jakkoli zvláštní. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebyla jste v kómatu ??" ;) Ještě ABBy ne !! A spolu s Muriel vlastně i všichni ostatní, k nimž se tvůrci se svým bijákem staví až pozoruhodně kriticky a zároveň téměř s otcovskou náklonností.. Velmi zajímavá satira plná bolesti a osobních utrpení, s níž se P.J.Hogan - Další Protinožec Hogan, nikoliv však Krokodýl Paul Dundee, jakkoli na diváka cení zuby..;) - znovu ocitá na svatbě.. Tradičně výtečná Toni Collette zde jako Mariel až nehorázně připomíná Zrůdu Charlize Theron, a to rozhodně ne jen tím zevnějškem.. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama