Reklama

Reklama

Pozůstalí

(seriál)
  • USA The Leftovers
Trailer 3
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, (2014–2017), 26 h 58 min (Minutáž: 51–73 min)

Předloha:

Patrick Somerville (kniha)

Hudba:

Max Richter

Hrají:

Justin Theroux, Amy Brenneman, Ann Dowd, Christopher Eccleston, Michael Gaston, Natalie Gold, Marceline Hugot, Emily Meade, Liv Tyler, Max Carver (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když dvě procenta lidské populace náhle beze stopy zmizí, svět se usilovně snaží pochopit, co se stalo. Děj nového dramatického seriálu HBO z dílny Damona Lindelofa a Toma Perrotty se odehrává o tři roky později a vypráví příběh těch, kteří zůstali. Adaptace Perrottova bestselerového románu přináší originální pohled na fenomén biblického Nanebevzetí - není totiž zcela jasné, zda šlo skutečně o něj. Seriál se odehrává na malém newyorském předměstí a sleduje postavu Kevina Garveye (Justin Theroux), náčelníka policie a dvojnásobného otce, který se snaží udržet zbytky zdravého rozumu ve světě, v němž tento pojem dávno ztratil význam.

Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni), natočený na motivy bestsellerového románu Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent), se soustřeďuje na obyvatele malého města, jejichž předsudky jsou rozmetány následkem globální události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy, zatímco ostatní zůstali. Ve druhé řadě, která se odehrává čtyři roky po osudném Nanebevzetí a rok po událostech zachycených v první sérii, se nyní již bývalý náčelník policie Kevin Garvey a jeho nově vzniklá rodina - dcera Jill, přítelkyně Nora Durstová (která při Nanebevzetí přišla o manžela i děti) a nemluvně Lily (jež bylo na konci předchozí řady odloženo před Kevinovým prahem) - stěhují z hořících trosek Mapletonu ve státě New York a zapouštějí kořeny v Jardenu v Texasu, desetitisícovém městečku, kterému se přezdívá Zázrak. Je to totiž jediné město na území Spojených států, ze kterého nikdo nezmizel. Kevin se zde spřátelí s afroamerickou rodinou Murphyových a doufá, že v tomto moderním ráji konečně najde klid a úlevu. Jenže i tady nakonec svádí boj s novými démony (a duchem Patti Levinové), neboť bolestně blízko jeho nového domova dojde k tragické události, jež nápadně připomíná Nanebevzetí. V New Yorku mezitím Kevinova bývalá manželka opouští Provinilý zbytek - ty tiché, bíle oděné nihilisty, kteří kouří jednu cigaretu za druhou - a přesvědčí svého syna Toma (bývalého chráněnce zesnulého léčitele Holyho Waynea), aby jí pomohl členy společenství zachránit a změnit k lepšímu, sem tam i k horšímu. (HBO Europe)

(více)

Videa (75)

Trailer 3

Recenze (239)

Fr 

všechny recenze uživatele

„UDÁLOSTI 14. ŘÍJNA SE DOTKLY KAŽDÉHO Z NÁS,…“ /// Po zmizení 2% populace, jsem očekával lavinu neuvěřitelnejch záhad. HOVNO! Vyvalilo se akorát několik osudů, který nemaj šťávu. Záhadný společenství bílejch kuřáků si nedělá starosti s rakovinou, ani s ničím jiným. Sere všechny a mě vlastně taky, páč místo hejbání příběhem, zvyšuje maximálně tržby tabákovýmu průmyslu. Je tady fajn ukamenování, ale tím asi výčet kladů končí. Je to nudný a vo hovně! (vím, že se vopakuju, ale voni si začali!) Nakonec to vzbuzuje jakýsi otázky ohledně lidí, ale zrovna v tomhle já mám celkem jasno. A jestli to mělo filozofovat i jinak, tak to sem ňák nepobral. Ještě že to má jen 10 dílů! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Thomas R. Perrotta, neznám. 2.) Jsem předplatilem časáku National Geographic. 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě zaujal ten námět z obsahu, že zmizí 2% lidské populace a svět se snaží pochopit co se stalo. Seriál v červenejch číslech, nadprůměrný hodnocení, dost jsem si sliboval. Ale pravdou je, že se nikdo nesnažil pochopit, co se stalo. Příběh vyprávěl o lidech, kteří se s tím už jenom pokoušeli vyrovnat. Neříkám nic, hlavní hrdina je celkem týpek, pár dalších postav, který za něco stály, by se tam taky našlo. Ale já chtěl vědět, co se stalo, kam zmizeli, proč zmizeli, jak zmizeli. Čekal jsem od toho mysteriozní sci-fi s trochou neznáma shora. Paradox je, že mě to svým způsobem vtáhlo, koukal jsem díl za dílem, ale přitom mi vůbec nedávalo smysl, na co to sakra koukám. Asi to byl seriál nad moje chápání. Ohromně se divim, že jsem dokoukal celou první řadu a naivně jsem čekal na nějaký odpovědi. Spousta lidí už po pilotu dál koukat nebude. Dost pochybuju, že bych dal šanci zbytku. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuji typ mysteriózního seriálu, kde nám tvůrci naservírují v tomto případě Pozůstalé a řeknou mně : "Tak diváku, tady to máš a Ty si z toho pro sebe vyber co sama chceš, co se Tě silně dotýká a nebo co Tě naopak míjí, s čím souhlasíš, jak to vnímáš, jestliže s ničím nesouhlasíš, jdi od toho raději hned, ale pokud tam najdeš něco, co Tě byť jen trochu osloví a pocítíš zvláštní smutek až depresi, tak jdi dál a nevzdávej to." Tak zvláštní seriál jsem už dlouho neviděla a ani ho nehodlám každému doporučovat, byly momenty, kdy jsem sama bojovala s velmi ambivalentními vnitřními pocity a přece se mně Pozůstalí nějakým nevysvětlitelným způsobem dostali pod kůži. Po druhém díle jsem se přestala zabývat situacemi, které jsem nechápala a tak jsem je přestala řešit, protože tam šlo úplně o něco jiného a jen jsem si vychutnávala pouze jednotlivé postavy, jejich vnitřní svět s jejich pocity a vyrovnáváním se s náhlým zmizením svých nejbližších. A dokonalý výkon Justina Therouxe v roli Kevina, pilíř celého seriálu byl už jen třešničkou na dortu, který ale ne zrovna sladce chutnal. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jeden z očekávaných seriálu letní sezóny a TAKOVÝ průser. NUDA a schází mi jaksi pointa! Na začátku seriálu zmízí 2% populace - nejzajímavější část, bohužel se prý tomuto seriál nebude věnovat. Poté se bezcílně sledují osudy několika lidí. "Nejzábavnější" a možná hlavní postava bude policajt (Theroux), který bude asi trochu mimo. Dále je tady banda mlčících jebloňů v bílém, kult, který Vám akorát pije krev a zabírá čas. Dvě holky, co si žijou svůj průměrný americký život. Liv Tyler víceméně úplně zbytečná, prozatím. A ještě je tady vedlejší linie zatím neznámých a opět nečekaně tajemných postav. Více než nějaké sci-fi, mysteriózní, fantasy to bude psychodrama zaměřené na chování postav. Pilot 20%. Po dvou dílech možná o krapet horší, 15%. Žádné zlepšení, plno nejasností, táhne se to, vůbec to neutíká. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozostalí vykazujú známky styčných prvkov s Lost a myslím, že úplne zámerne. Lindelof, Leder, Berg a spol. nám pripravili celkom slušnú emocionálnu nálož. Občas som sa cítil z ich hry trochu vytrhnutý, občas ňou naopak absolútne pohltený, ale záver nám dokázal, že tvorcovia vedeli, čo chcú svojim projektom vyjadriť a viacero zdanlivo zbytočných scén dostalo nový rozmer. Leftovers je proste seriál o pocitoch ľudí, ktorí majú dojem, že do svojho sveta, jeho okolia a medzi svojich najbližších -možno- nepatri, alebo sa s takým prístupom musia zmieriť pri svojich najbližších. A musia s tým bojovať. A cíti sa tak pravdepodobne v určítý časový úsek zrejme každý človek na zemi. Aké sily spôsobili onú ústrednú nehodu nie je až tak dôležité a tvorcovia sa ju ani nesnažili doslovne dovysvetlovať, ale je tu dostatočné množstvo informácií, aby sa nikto necítil podvedený. Podobne ako v spomínaných Lost, čo píšem ako výsostne osobný názor a nikomu ho nevnucujem. Mne tento prístup sedí, dáva priestor fantázii a núti diváka hlbšie premýšľať nad tým, čoho bol dlhé desiatky hodín svedkom. ()

Galerie (553)

Zajímavosti (6)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Take Me To Church“ od Hozier. (danielsaf2)
  • V roce 2015, po skončení 2. série se velké množství fanoušků nedokázalo smířit s faktem, že seriál končí. Inspirováni „Guilty Remnants“ (fiktivní sekta zobrazená v seriálu) se oblečení v bílém vydali k sídlu HBO v New Yorku. Zde tiše protestovali pro obnovení seriálu, vybaveni pouze cigaretami a trasparenty s nápisem „renew this show“. HBO jim očividně vyšlo vstříc, jelikož vznikla 3. série (2017). (Pfff)
  • Ačkoliv se děj odehrává ve fiktivním texaském městečku Jarden, tak natáčení probíhalo v texaských městech Lockhart a Austin. (Trajektt)

Související novinky

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Poslední Mohykán míří do televize

Poslední Mohykán míří do televize

14.04.2019

Oceňovaný tvůrce Cary Joji Fukunaga se spojil s režisérkou a jednou z tvůrkyň Pozůstalých a Westworldu Nicole Kassellovou a společně nyní připravují televizní adaptaci knižního románu od Poslední… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama