Reklama

Reklama

Pozůstalí - Série 3

(série)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni), inspirovaný postavami z bestsellerového románu Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent) z roku 2011, se soustřeďuje na někdejší obyvatele městečka ve státě New York, kteří se snaží najít smysl v globální události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy, zatímco ostatní zůstali. Třetí a zároveň poslední řada se odehrává čtyři roky po událostech zachycených v druhé sérii a bezmála sedm let po osudné tragédii. Rodiny Garveyových a Murphyových – které se v předchozí řadě poznaly, sblížily a střetly v texaském městě Jarden přezdívaném "Zázrak" - se opět semknou, zatímco si zoufale osvojují systémy víry, které by jim pomohly lépe objasnit to, co se vzpírá logickému vysvětlení. Jak záhy zjistíme, svět praská působením energie něčeho velkého, k čemu se neodvratně schyluje – v návaznosti na Nanebevzetí, které je před lety zcela ochromilo. Jejich poslední cesta tak směřuje do Austrálie, kde dojde k velice nečekanému a strhujícímu vyvrcholení. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (13)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Pozůstalými byl můj vztah vždycky velmi složitý. Z nějakého dílu jsem byl hrozně urvaný (předfinále), u některého se naopak strašně nudil (finále). Geniální hudba Maxe Richtera stále funguje, ale já se nemohu zbavit pocitu, že kdyby seriál pokračoval čtvrtou sezónou, já už bych to k tomu nedotáhl. Možná bez některých postav, kdyby se děj věnoval pouze mým oblíbencům. Ale to jsou kdyby. Dva roky mi trvalo dokoukat tři sezóny, snad zas Damon Lindelof přijde s něčím podobnému Lost. Nejsem jeho fanoušek, ale na Watchmeny se těším. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bylo lepší, když se autoři nepokoušeli vysvětlovat, ale soustředili se "pouze" na pozůstalé a jejich vyrovnávání se ztrátou. Jenže ani to nemusí být zcela bezproblémové, protože sledujeme postavy extrémní, někdy až otravné (Kevinův otec, jehož destruktivní cestě po Austrálii je věnována jedna celá epizoda). Postavy které ve svém zaslepeném fanatismu ubližují ostatním (nebo dokonce zabíjejí), abychom se pak dočkali scény, kde jsou určeni k politování. Opakovaně. Zůstala vynikající hudba a odzbrojující Carrie Coon. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám dojem, žeby bola séria č.3 slabšia ako tie predchádzajúce a to najmä z jedného dôvodu. Príbeh až tu skončil, pripravil nám nečakané rozuzlenie a bodka na konci tretej časti dala celému projektu význam, zistili sme, o čom to celé v skutočnosti bolo a že, ako v prípade Lost, ide viac o metaforu ľudského chovania ako prácu so zvratmi a snahou všetko elegantne dovysvetlovať. Každá epizóda je iná, občas je tá zmena atmosféry trochu na škodu (loď), občas práve naopak dodáva seriálu šťavu (Kevinov svet). ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlým sezónam išla atmosféra, napätie, ale bohužiaľ aj kvalita o level nižšie. Pribudlo viac WTF momentov a na môj vkus až príliš veľa filozófie (a to mám filozofiu rád), náboženských blábolov a podobenstiev. Stále je však na dnešné pomery nadpriemerná a pozerateľná séria. Samozrejme prevažne len pre fanúšikov Leftovers. Toto je totiž najväčší bizár-hardcore zo všetkých troch sezón. 80 %!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna mě možná tolik nezasáhla, protože se zaměřila na pečlivou, soustředěnou (a po filmařské stránce "trademarkově" navýsost kvalitní), ale výraznějším zacílením epizod na jednotlivé charaktery podstatně roztříštěnější přípravu na… biblickou potopu? Přiblížilo se totiž sedmé výročí Zmizení a cesty těch stále "ztracených", kteří do jednoho jen z posledních zbytků sil předstírají příčetnost, vedou do Austrálie, aby došli vykoupení / rozřešení. Což se povedlo uspokojujícím, komorním, emotivním způsobem, ať už jsme zestárlé Noře její vysvětlení uvěřili, nebo ne. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama