Reklama

Reklama

Piráti od Černého moře

  • Česko Poslední piráti Černého moře (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyděděnci společnosti touží najít na břehu moře bájný poklad, jehož úžasné obrysy vidí na dně své sklenice rakije. Na břehu Černého moře, v krajinné chráněné oblasti, žije skupina vyděděnců. Někteří prošli kriminálem, někteří jen utekli od manželek nebo jsou bezdomovci. Pospolitě žijí, hospodaří – chovají na pláži prasata, slepice a rybaří. Jejich šéf jim organizuje život, protože většinou mají již tolik odpito, že toho nejsou sami schopni. Pro svého šéfa dokonce někdy i pracují – kopou jámy, prolézají jeskyně, vyhazují do vzduchu místa, kde se domnívají, že by mohl ležet ukrytý poklad. V pozadí jejich svobodomyslného života na pláži se ale chystá projekt, který má zdejší neposkvrněnou krajinu změnit na rekreační oblast projektovanou světovým architektem. Když parta končí další lahev, podle rozhlasových zpráv se zdá, že investor zatím neuspěl, a tak sen o bejově pokladu může pokračovat... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To mi bol teda "dokument". Dlhé zábery, ako sa bezdomovci pozerajú na more, následne hádky opilcov na pláži, chytanie rýb a prasiat a aj pri tom chlastajú prvú ligu. Ako samozrejme je byť lepšie bezďákom niekde v teple na bulharskej pláži než na bratislavskej hlavnej stanici, ale prínos tu nevidím teda žiadny. Možno len tá hudba. https://dokumenty.tv/pirati-od-cerneho-more-dokument/ ()

subic 

všechny recenze uživatele

To moře i v tom Bulharsku, jde jsem byl jen jednou před 29 lety jako děcko, je krásně modré až modrozelené. No a to je asi tak nejpůsobivější na tomto dokumentu. Jedna stará historka o zakopaném pokladu a o tom, kdo ho vykope, kde a jak, pokud ho vykope. Místní vesničani a různé zkrachovalé existence. 50% ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Smutná alegória života našich slovanských kolegov, nech v ňom hoc pôsobia akokoľvek milo a vľúdne. Dokument je zostavený na základoch ľudovej symboliky, kde motorom snáh miestnych vidiečanov či sociálnych vydedencov je fiktívna historka o zakopanom zlate, ktorú možno chápať viacerými dedukciami. I kamera psychologicky pevne vnára pocity atmosférickej nemennosti a plíživosť záberov je až neuveriteľne statická, čo v konečnom výsledku nevnáša možno plodné umelecké základy, avšak rozsah kontextu je definovaný v presnom a zrozumiteľnom duchu. Môžeme teda tvrdiť, že otázky sociálneho rázu definované oznamovacími vetami v podobe sťažností miestnych by mali byť hnacím motorom kompetentných, ktorí situáciu v ghettách absolútne ignorujú. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Partia divných existencií na brehu mora sníva o bájnom zlatom poklade. Vyzerá to tak, že ich živí len táto ich túžba a občasný rybolov s mizivým úlovkom. Majú aj šéfa, ktorý sa narodil v nedeľu, kedy sa nerobí, a to ho kvalifikuje na starostu, keďže jemu sa robiť nechce. Keď sa to hodí, menia sa na ekológov a ochranárov, aby protestovali proti privatizácii "ich" územia. Silné reči o zbraniach a výbušninach mi ich celkom znechutili na úroveň krčmových kecov, kam by sa to celé dalo zaradiť. Žiadny alternatívny životný štýl, jednoducho dokument o ožraloch. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Skupinka zoufalých ztroskotanců žijících v komunitě na břehu moře. Ale co jim vlastně chybí? Vypadá to, že kořalky a cigaret mají dost, a ve svých vypitých hlavách jakousi iluzorní představu pohádkového zbohatnutí z bájného pokladu. A když se to nepovede a opravdu tam postaví turistický resort, můžou je ukazovat jako atrakci pro turisty - exotičtí jsou na to dost... 60% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama