Reklama

Reklama

Inteligentní, ale značně nekonvenční, možná trochu bláznivá, ale hlavně dost sebestředná náctiletá Maria má momentálně nejeden důvod k obavám. Přesně k těm obavám, které dokážou lidský charakter napravit a dělají z namyšlených spratků dospělé jedince. Je těhotná, přítel od ní utekl, a i to se stalo důvodem, proč jejího otce schvátil infarkt. Nyní je sama, protože vlastní matka se jí zřekla a nechce s marnotratnou dcerou nic mít. Není proto divu, že Maria tráví čas bloumáním po městě a přemítáním, co vlastně bude dál. Osud nic moc. Každopádně právě díky němu nakonec potká Matthewa, temperamentního a výbušného mladíka se stovkou jiných problémů, s nímž ji možná ne zjevně, ale přesto pojí víc, než by oba původně mysleli. Kdepak, i když jste třeba po uši v blátě, stejně si vás může najít láska. Ve značně netradičním romantickém komediálním dramatu přicházejí Adrienne Shellyová a Martin Donovan pod velením hvězdy amerického nezávislého filmu Hala Hartleyho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

RHK 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, těžký film z USA 90.-tých let s výtečně napsanými drsnými dialogy. Hrdinové - těhotná opuštěná Maria, s prací i vztahy s otcem nespokojený Matthew - od počátku počátku řeší složité problémy, jak vůbec přežít svou situaci. Maria je po hádce s otcem (který po ní rozčílením zemře) vyhozena z domu, agresívní Matthew je po té, co sevřel hlavu šéfa do svěráku, vyhozen ze zaměstnání. Vyřeší jejich problémy opakované čištění koupelny, posluhování ovdovělé matce, nebo ruční granát? Naleznou se svou příšernou povahou zalíbení alespoň v sobě navzájem? Mimochodem - označení komedie v hlavičce filmu na ČSFD mohl dát jen cynik, nebo člověk, který tohle životní drama neviděl. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=pIgv4Tvx3V0 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak podivný film, ale celkem snadno se vám dovede dostat pod kůži postavami, které jsou tak nějak dobře napsané, realistické, ale přitom karikované. Není to třeskutá komedie, ale přesto je to celé tak hezky postavené na hlavu, že se prostě musíte smát. Anebo od filmu odejít znechuceni. Já jsem se bavil. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na youtube jsem viděl videoklip, kterej byl sestříhanej z tohoto filmu. Jelikož se mi písnička docela líbila, tak jsem to viděl tolikrát, že mi začalo vrtat hlavou, co je to za film. A nakonec jsem se na film podíval. Označil bych ho jednim slovem - divnej. Divný postavy, divný situace, divnej humor... Já jsem se na tuhle divnou vlnu nedokázal nějak naladit. Vyzdvihnul bych akorát pro mě do teď úplně neznámou Adrienne Shelly, která dokázala svou divnou roli zahrát naprosto uvěřitelně a přirozeně. Chtěl jsem se podívat na nějakej "normální" film, kde hrála, ale koukám, že za svůj krátkej život toho moc natočit nestihla... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Marie hledala duši, která ji zachytí, až bude padat z betonové hradby. Z vejšky na znak a prásk! Matt nehledal nikoho. Holka mluvila a mluvila, až mezi matčiným šikanováním a zjištěním, že čeká bytost, našla onu nepříčetnou duši, která nejenže ji zachytila, ale celkově ji protočila vzhůru nohama a dala šanci ukázat se. Vzájemná důvěra je úžasná. Ať už mluvím o tomhle filmu nebo tak nějak...no prostě životně. Chápete? Je tam smůla, která se lepí na paty, špína světa..snad i životní moudra? Spletitá, životní cesta je úděl každýho z nás. To jsem si nikde nepřečet, to vím sám od sebe. Z oslnění a smutku, kterej mě občas přepadl, že jim nemůžu helfnout, mě napadlo, jak moc byl svět na hlavu, když mladičkou Adrienne Shelly nenechal ani pořádně se nadechnout. Z úcty k této mladé herečce, která byla světluškou filmu, posílám tam nahoru vřelej dík... ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Podivnůstka, s kterou jsem nejdřív zápasil, aby se mi pak zalíbila. Míra stylizace mě poněkud vyvedla z míry, chvílemi mi to připomínalo divadlo Sklep, pak zase nějakou recitaci na plátně, je to velmi povídavé, a přece ne upovídané. A pak tam vpadne "opravdovost" a divák jí věří a veze se na její lopatě, což je ošidné, ovšem to riziko se vyplácí. Rozodně jsem teď zvědav na další dílka pana Hartleyho. Udělat si z takových filmů "vlastní nezávislé léto" -- toť jeden z návodů, jak přetlouct prázninový čas, pro ty, kteří na vodu opravdu nejezdí a od nabídky programů české televize už pranic nečekají. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama