Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický afghánský teenager Omar se nachází na nejisté životní křižovatce. Právě totiž probíhá proces rozhodování o jeho statusu uprchlíka. Příjezd jednoho chlapce z Omarovy domovské země však může jeho šance ohrozit. Dostává se do situace, jejíž výsledek může znamenat otázku života a smrti. A jedinou možností je buďto říci neuvěřitelnou pravdu, nebo si vymyslet hodně dobrý příběh. Pro Omara a tisíce jemu podobných, kteří přijedou sami a vystrašeni k břehům britských ostrovů, je systém udělování azylu krutou hrou náhody. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (3)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Na tento film, jsem měl velká očekávání, protože to vypadalo ale opravdu skvěle a má očekávání se vyplnila. Výborný příběh o Omarovi, o kterém se právě rozhoduje, zda je uprchlík nebo ne. Musím vyzdvihnou suprový scénář režii a herecké výkony. Jsem velice rád, že jsem měl tu možnost si povykládat si s panem režisérem a hlavním představitelem tohoto filmu. Viděno v rámci 54. ZLÍN FILM FESTIVALU 3.6.2014. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film poukazujúci na boj cudzincov (migrantov) v UK o to, aby mohli zostať v krajine. Čo charakter, tak to príbeh. Pán Goodison na to ide dobre, ale v niektorých častiach nie je dosť odvážny. Machinácie jak na jednej tak aj na druhej strane sú zachytené len v miernejšom tóne, bez veľkých emocionálnych výkyvov alebo premeny charakterov. Z tohto pohľadu pán Goodison ukazuje len povrch celej veci a do nej sa neponorí hlbšie. Každopádne, spravodlivosť vs. nespravodlivosť systému je ukázaný v prípade Omara s Zizidi. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

Solrac 

všechny recenze uživatele

Kdo mluví pravdu a kdo lže, je to ze strachu z odhalení nebo ze strachu z odmítnutí žádosti o pobyt. My si to ani neumíme představit co to je utíkat přes půl světa a žádat někde o azyl. Film se silným příběhem a výbornými herci. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama