Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 2

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Příjemná retro kriminálka, které škodí především styl televizního zpracování a prakticky nulové seznámení se s postavami, což se pak ve výsledku odrazilo na naprosto nefunkčních emocích a lhostejnosti vůči všemu a všem. Snímek je tak vlastně jen chladnou rekonstrukcí jednoho únosu, který vzešel v známost snad jen kvůli jménu uneseného pana Heinekena, jinak si ale myslím, že by zapadl mezi tisíci a tisíci dalšími, nebo alespoň mi to tak díky tomuto snímku vyznělo, protože tvůrci zde zkrátka nedokázali ten únos nijak ozvláštnit, udělat z něj ojedinělý, či zapamatování hodný případ, prostě klasický, tuctový, nezajímavý zločin. Únosci ale jinak byli také pořádní packalové první třídy a překvapilo mě, že se drželi tak dlouho, na druhou stranu mě nepřekvapilo, že na ně poldové přišli tak, jak na ně přišli, takový jsou už zkrátka lidi. Aby to ale nevypadalo, že chci jen kritizovat, celý film si drží skutečně vysokou úroveň napětí, stoupající nervozita únosců je zde vykreslená též velice působivě a postupná destrukce jejich vztahů je vážně poutavá, až krutě realistická a opravdu přesvědčivá. Za zmínku stojí i poměrně výrazný počet známých hereckých jmen, kdy sice nikdo z nich nikterak vyloženě nevyčnívá, nicméně i tak jejich herecký um ke kvalitě snímku určitě velmi kladně přispívá. A jelikož se celý film nese v opravdu dynamickém tempu, bez nějakých úplně hluchých míst, tak zde nuda jistě nehrozí, takže ikdyž mě osobně Únos Freddy Heinekena zrovna dvakrát nepřesvědčil, tak ho určitě nebudu ani nikomu vymlouvat, neboť svá pozitiva jistě má. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice se mi trošku zajídal ten pohled na to, že tu partičku svedl ke zločinu systém, který je dohnal na hranu chudoby, ale nakonec si to sedlo. Nečekejte žádnou akci, napětí či thrillerovou atmosféru. Je to jen o provedení plánu na Heinekenův únos, který díky své jednoduchosti skoro vyšel. Film se sice nemůže příliš spoléhat na režii, která je suchá a rutinní, ale o to víc sází na herce v čele s Anthonym Hopkinsem coby arogantním dědkem, který má své únosce takříkajíc na háku. Čekal jsem sice víc, ale dalo se to. 55% ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta kámošů bez práce a plán na rychlé zbohatnutí. Kluci to měli dost dobře promyšlené, ale jak už to tak bývá, vždycky se stejně něco po.ere. Fain jednohubka se zajímavým obsazením, ale tak nějak po zjištění faktu, že de Vries se nakonec od filmu distancoval, protože se prý nedržel historických faktů, už to nadšení vyprchává. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, který je dle mého názoru dostatečně poutavě zpracován a ukazuje, že i relativně dobří lidé mohou páchat zločiny a také to, že peníze jsou častou příčinou krachu mezilidských vztahů. Jim Sturgess potvrdil, že dokáže zahrát i něco jiného než roztomilé zamilované hošíky, což je osvěžující. 75 % ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nemastnej neslanej thriller, kterej nejspíš dojel na snahu o co největší realističnost dle skutečnýho příběhu. Prostě chybí víc napětí, vyhrocenejch situací i akce. Anthony Hopkins pořvává ve zvukotěsný místnosti a parta únosců se rádoby hádá. Třetí slabší hvězda za závěr mapující osudy hlavních hrdinů se zajímavym "nábojem", kterej bohužel chyběl drtivý většině snímku. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Willem Holleeder (Sam Worthington) bol kráľom holandského podsvetia a bol zodpovedný za objednanie niekoľkých vrážd, medzi ktoré patrila v roku 2003 aj vražda jeho bývalého najlepšieho priateľa a spoluúnoscu Cora van Houta (Jim Sturgess). Keď bol film uvedený v roku 2015, Holleeder bol vo väzbe a čakal na súdny proces. V júli 2019 bol Holleeder uznaný vinným z piatich vrážd a bol mu uložený doživotný trest. (Arsenal83)
  • Film založený podľa skutočnej udalosti, poskytuje detailný pohľad do únosu, pri ktorom bolo vyplatené vôbec najvyššie výkupné za jednotlivca v histórii a to 35 miliónov holandských guldenov, čo je približne 16 miliónov libier. (robo7773)
  • Anthony Hopkins si vo filme zahral postavu Alfreda Heinekena, ktorá má rovnaké iniciály ako skutočné meno herca. Tie mala aj postava menom Alfred Hitchcock, ktorú stvárnil v snímke Hitchcock (2012). V oboch prípadoch ide o postavy, ktoré majú reálny základ. (GAZ789)

Reklama

Reklama