Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Totální úlet nabízený dokonce ve dvou různých stopážích. A ani po dekádě není hrůzáriu konec, Michal David zužitkoval muzikál pro 5Angels nově jako film Andílci za školou (2022). Člověk žasne. Na druhou stranu, Mertl svou dceru skutečně vychoval k sólové kariéře, která dnes funguje pod jménem Nykki. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mi z nějakého filmu nebylo tak fyzicky špatně. Ono se to často říká, ale v tomto případě to myslím zcela vážně. Bylo mi na zvracení. Až jsem skoro chtěl z kina odejít. Jako kdyby to byl dokument o zneužívání dětí. Všeobjímající trapnost - ,,hele, tamhle je hvězda, běž si k ní stoupnout a Kája Gott nás možná pozve k sobě na Vánoce a nesmíte tolik žrát, protože na tlustý zpěvačky se nikdo nechce dívat a včera jsme byli v Terezíně, holkám se tam moc líbilo, hned vytáhly foťáčky..." A do toho úchylní strýčkové jako Michal David nebo velký aspirant na ránu pěstí, Filip Renč. Velmi zručně natočený dokument ví přesně co chce říct a činí tak bez větších tlaků, lehce, s použitím zajímavých symbolů (akvárium vs. šoubyznys). Bohdan Bláhovec je příslibem do budoucna. Šikovného ,,tepače nešvarů" tu potřebujeme! ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film často zobrazuje také osobné veci, že možno hovoriť o vážnom narušení súkromia. Tomu sa Show úspešne vyhla a Bláhovec to primerane vybalancoval. Námet bol veľmi zaujímavý, ale hoci som videl tú kratšiu verziu, bolo tam dosť hluchých miest. Ten ich manažér podľa mňa hravo nahradí aj 2 dokumentaristov a systematicky 5Angels do všetkého nadmieru strkal nos - chudáci holky. Myslím, že až si jeho dcéra uvedomí, že vlastne stratila detstvo, bude doma veľa hnevu a plaču. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děti jako zboží. Proč ne, vždyť jde o showbyznys... Palčivě mrazivý dokument Bohdana Bláhovce je velmi osobitý celovečerní debut, sledující nedialogovou formou vzestup jedné dětské dívčí kapely založené a manažerované dle komerčně úspěšného modelu (nabízí se napsat amerického, ale úplně stejně kočíroval svou popovou stáj Kroky František Janeček neblahé paměti - rámec tedy tvoří nechvalně známá osoba Michala Davida). Z kontextu jasně patrný tvůrčí fígl, tedy nabídnout silně kontroverznímu člověku, v tomto případě manažerovi skupiny a otci jedné z obětí nezdravých (a nemorálních) ambic, možnost natáčet o skupině dokument, což dotyčný jednoznačně bere coby PR a reklamu zadarmo neuvědomiv si výsledný posun konotace směrem k negativnímu vyznění a příslovečnému nastavenému zrcadlu, z něhož na diváky hledí lidská a rodičovská stvůra. Film srozumitelný globálně napříč západní civilizací... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi Šmejdy a Dělníky bulváru. Neboli stejně jako ve dvou zmíněných dokumentech i Show ukazuje zrůdnost některých omezenců. Naštěstí v zábavnější formě než Šmejdi. Ovšem když si divák zvykne na těch několik wtf momentů a scén, zjistí, že ta hodinka je vcelku o tom samém pořád dokola. Nicméně až budu pořádat svoji první narozeninovou garden party, určitě si nezapomenu zaplatit a zotročit 5Angels. 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama