Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

Handle 

všechny recenze uživatele

A to jsem chtěl taky být nejlíp hned ve dvanácti superstar... :) Hodně smíšené pocity. Nevím, jestli začít u otce manažera, který to myslí "dobře"... nebo úvahou nad zkaženém dětství... nebo napsat něco o showbyznysu... nebo něco k tanci s jogurtem... k tomu, že správná zpěvačka nesmí být "sádelnice". Nevím. Ale otázek k zamyšlení tento dokument vyvolal celkem hodně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady hlavní aktéři zcela sami udělaj dokument. Já jsem z toho pana tatínka v šoku, jeho hodnoty mě osobně přijdou značně pokřivený, úsměv úmělej jak celej českej showbyznys, ale především jsem měl dojem, že se přes ty holky řeší svoje vlastní ambice. Některý jeho reakce vůči těm holkám mě přišli vysloveně na přes držku. Pokud mám hodnotit práci dokumentaristů, tak tady hodnotím námět, zbytek byla z jejich strany pasivita při který se spoléhali že tatínek a spol to odtáhnou. U mě zafungovalo, kapelu jsem neznal, ale spousty věcí mě zůstalo utajeno, například proč jsem neviděl maminku Angie, kdo financoval ten muzikál, ten táta? Jak dlouho trvalo, než ty křepleky zpívali s Davidem, atd., atd.. Tohle mě přišlo trošku odfláklý. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pan Mertl se rozhodl podnikat. Pan Mertl vsadil na západní pop-kulturní demagogii v baby stylu, a rozjíždí jí zcela po svém. Začíná se vařit těžká mertlovina, jejíž prvopočátky zná snad jen jeho dcera, od které čeká, že mu pomůže nabít bohatství a dovede ho na světová, pódiová prkna. Jeho charakter je až nebezpečně naivní. S jakou energií a nadšením dokáže totálně pokřivit osobnost svých dětských obětí, je vskutku zajímavé, i když jeho dětská pódiová prostituce, je na úrovni velmi zoufalé. Mikulášská show s reklamou na jogurt hovoří za vše. Ovšem, i na tomto show-businessovém dně leží nějaké peníze, a proto někde v pozadí nesmí chybět správnej a věčně mladej kluk, kterej i v padesáti, nebo kolik mu je, dokáže rozhejbat i maminky od malých děcek, které jsou v podstatě Mertlovo cílovou skupinou zákazníků. Ano, Michal David je v Česku jméno, které prodává a vydělává, a když je nejhůř, tak se splácá dohromady nějakej další naprosto zbytečnej muzikál, ono z toho něco kápne. Mertl dosahuje svého, provolává se za spasitele myšlenky holčičích, či klučičích skupin a spokojeně se vypořádá i se ztrátou jednoho andílka. Je furt lepší si najít novou oběť, než měnit ten primitivní název, to by bylo jako změnit jméno firmy. Podobné bandy nejsou ve Státech ani v Evropě nic nového, a vlastně asi každému je jasné, že základní ingredience jsou totální faleš a umělé vystajlování, dle dobových zvyklostí. Starší česká generace ovšem svou brzdu v tomto stylu má. Dospělé publikum doprovázející své ratolesti na supr mertlovinu, a jejich pohled na vycvičené dívčiny na podiu, byl dostatečně výmluvný. Rodiče zbylých čtyř andílků vypadali také celkem rozumě, i když se na kuplířském business plánu podíleli jako zákonní zástupci nezletilých a na své přednosti stále čekajících holčiček, které již ale nechtějí býti holčičkami, chtějí vyprodat Madison Square garden a zpívat o tom, že už nejsou žádné děti. Americká teenagerská degenerace je již v ČR zakořeněna a své kořeny má silné, stačí se rozhlédnout, dokument tedy neobjevuje nic převratného. Osobní život andílků, Mertlovo nápadité stavy, či názory rodičů. Po režijní stránce je to naneštěstí o ničem. Jedná se pouze o kamerový stalking jednoho snaživého blázna, který si v závěru (při první a bohužel i poslední otázce režiséra v dokumentu) dokonce určuje svá pravidla. Našlo by se pár střihů obrazu a zvuku, nicméně prvky home videa se nedají přehlédnout. Možná, že režisér spoléhal více na samotné "šokující" téma, které ve finále není žádným překvapením, tedy, až na Mertla...takovýto lidský úkaz se jen tak nevidí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Do zhlednuti tohoto dokumentu jsem o skupine 5Angels nemel ani tuseni. Holky samy o sobe nepusobi na prvni pohled jako nejake namyslene pipiny, i tak mam ale tendenci je trochu litovat, jak ztraci detstvi. Zvlaste pak Nikolu, ktera ma za otce manazera cele te teenegerske kapely. Film jen potvrzuje fakt, ze spousta dnesnich skupin jede na vlne uspechu jen diky velmi dobremu marketingu a kontaktech na vlidne osoby ceskeho showbusinessu. Ac mi jejich manazer nebyl sympaticky, nemam duvod holkam uspech prat. Dokument jako takovy beru jako velmi zajimavou sondu do daneho odvetvi, zaujalo me to. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děti jako zboží. Proč ne, vždyť jde o showbyznys... Palčivě mrazivý dokument Bohdana Bláhovce je velmi osobitý celovečerní debut, sledující nedialogovou formou vzestup jedné dětské dívčí kapely založené a manažerované dle komerčně úspěšného modelu (nabízí se napsat amerického, ale úplně stejně kočíroval svou popovou stáj Kroky František Janeček neblahé paměti - rámec tedy tvoří nechvalně známá osoba Michala Davida). Z kontextu jasně patrný tvůrčí fígl, tedy nabídnout silně kontroverznímu člověku, v tomto případě manažerovi skupiny a otci jedné z obětí nezdravých (a nemorálních) ambic, možnost natáčet o skupině dokument, což dotyčný jednoznačně bere coby PR a reklamu zadarmo neuvědomiv si výsledný posun konotace směrem k negativnímu vyznění a příslovečnému nastavenému zrcadlu, z něhož na diváky hledí lidská a rodičovská stvůra. Film srozumitelný globálně napříč západní civilizací... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama