Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děti z horské základní školy trénují pilně lyžování. Blíží se totiž závody ve sjezdu a slalomu... Středometrážní propagační příběh. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

To by drezůra panečku...hezky natočený, ale ty robotické děti bez radosti uff... Točilo se v Peci pod Sněžkou. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Pěkné exteriéry ze zasněžených Krkonoš, sportovní třída chystající se na mistrovské závody a Jiří Sovák jako jediný známý herec v epizodní roli přísného otce Tondy, hlavní postavy. příběhu. Film se dočkal několika ocenění v rámci přehlídek sportovních filmů u nás i v zahraničí (Cortina d'Ampezzo 1962). U filmů režiséra Josefa Pinkavy je většinou divák zvyklý, že v dětských rolích se vždy objeví nějaká veselá postavička, která v nese do příběhu trochu veselosti. Tentokrát bez humoru, zřejmě do krátké metráže filmu se nevešly vedlejší motivy. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak do mě tloukli matematiku horem spodem a stejně jsem to nepochopil. A nechápu dodnes, takže moc nevěřím tomu, že se to ten klučina naučil. Příběh je to trošku „salát de primitivo“, ale jsou tu hezké záběry z hor. Na dopoledne a jedno zkouknutí… ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý dětský film, jehož účelem (kdysi jsme psali do příprav "výchovný cíl") je výchova k čestnosti, poctivosti a skromnosti, pravdomluvnosti...Hoši se musí párkrát spálit, než pochopí, co je správné, jak je špatné zamlčovat pravdu, která vyjde najevo, i když se někdo zachová v domnění, že je kamarád a vezme na sebe průšvih s rozbitým oknem či na něho neprozradí, že ten sebevědomý mistr sjezdu obkreslil tajně plánek sjezdovky. Naštěstí vše dobře dopadlo a děti jistě filmu zatleskaly. ()

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v Peci pod Sněžkou. (sator)

Reklama

Reklama