Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotina, která má své chyby, ale jako celek je výbornou záležitostí a především velkým příslibem do budoucna. Nebýt určité nekonzistentnosti jednotlivých osudů a chybějící gradaci děje, tak vlastně není co vytýkat. Herecky perfektní, scénářem skvostné a režisérsky brilantní. Trošku zamrzí, že nejsilnější momenty vám Ińárritu připraví hned na počátku snímku, ale nijak to nesnižuje ohromné kvality Amores Perros jako celku. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před lety k "Amorres Peros" dokopala, předpokládala jsem navzdory oceněním a nadšeným reakcím, že pro mě tenhle film bude těžko stravitelný, nebudu se orientovat, bude mě nudit. A pro jednou jsem se zmýlila. Tři dějové linie, spojené motivem různých podob lásky, psími společníky a dopravní nehodou, postupně gradují a nenechají diváka netečným. Depresivní atmosféra blížící se tragédie, solidní scénář s výborně zpracovanými myšlenkami, skvělé herecké výkony... proč tedy jen 4*? Občas jsem trochu postrádala "větší tah na branku" a nesnáším týrání zvířat, na to se mi koukalo opravdu těžce. Nevšední podívaná - 85% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mexické filmy posledních cca 10 let (nebo alespoň ty, co jsem viděl) si drží velmi vysokou úroveň. Také Amores Perros se řadí určitě mezi to povedenější, byť je zde skutečně (jak mnozí zde podotýkají) vidět mírná nevyrovnanost jednotlivých dějových linií (neodvažuji se je nazvat povídkami, protože je zde evidentní provázanost děje). Velmi dobré výkony odvedli i herci, ale ani oni se (zejména v té střední části filmu) nevyvarovali mírného přehrávání. Přesto si ale myslím, že se jedná o mimořádné dílko, kterému sice chybí něco k dokonalosti, ale určitě pozorného diváka zaujme. Pokud však hledáte něco pro pobavení - ne, tohle není dobrá volba, oddechový film tohle zcela rozhodně není. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výprávěcí styl, kdy je příběh rozpolcen do několika (konkrétně tří) částí, není vyprávěn chronologicky a postupně do sebe pěkně zapadá, je pravděpodobně inspirovaný Tarantinem, avšak nic jiného s ním film nemá společného. Amores perros je výborný debut nadějného režiséra, který zprostředkuje surové, syrové a stále velmi věrohodné nahlédnutí do mexické společnosti a kultury. První příběh a jeho vyobrazení prostředí a lidí i s jejich emocemi, byl takřka bezchybný a spolu se zajímavým dějem na jasných 5 hvězd, bohužel druhý už spíše jen otrocky splňoval pointu celého filmu (amor = láska + perro = pes), ovšem ještě stále se bezpečně držel nad hladinou nezajímavosti, či průměru. Poslední část mě asi nedojala tolik, jak bylo zamýšleno, ale ostatní složky se opět držely velice vysoko - atmosféra špinavého mexika a hlavně pohled do duše jak "bohatému bezdomovci" s neschopností normálně žít kvůli bývalému prohřešku vůči rodině, tak člověku, který si objedná vraždu, ale není schopen se oběti ani podívat do očí. 8/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z najsilnejších filmov, čo som v poslednom čase videla. Iñárritu je proste génius a hoci ešte stále u mňa na vrchole svieti jeho vrcholné dielo 21GRAMS, AMORES PERROS sa mu šikovne vyrovnáva. Krutý film z mexického prostredia, v ktorom režisér dokonale zachytáva a spojuje osudy ľudí, aby si uvedomili, akí sú pre seba navzájom dôležití a ako dokáže jedno ľudské rozhodnutie uplatnené v snahe o životné šťastie, zničiť život ostatným. V tomto filme je ukrytá dôležitá životná pravda, ktorú človek objaví na základe svojich osobných prežitkov. Všetky poviedky majú kvalitný scenár a tá druhá, ktorú viacerí kritizujú, ma nesklamala. AMORES PERROS má pomalé tempo, aby bol divák schopný vstrebať každý jeden detail a plne si ho vychutnať a k tomu jemný hudobný motív. Určite jeden z filmov, ktorý sa mi z mysle tak rýchlo nevyparí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Když se Chivo (Emilio Echevarría) fotil ostříhaný a oholený, měl na sobě jiné oblečení, než jaké bylo potom na fotce, kterou nechal dceři v pokoji. (Pepy)
  • Organizace na ochranu zvířat The Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals podala stížnost Britské radě pro klasifikaci filmů kvůli 21sekundové scéně s bojujícími psy. (Dr Lizal)
  • Muž, který hraje řidiče autobusu ve scéně, kdy se Octavio (Gael Garcia Bernal) rozhodne nenastoupit, je ve skutečnosti Bernalův otec. (don corleone)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama