Reklama

Reklama

Lásky s vůní Jedle

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární film o lidech, kteří „už nemusí dělat, že tady nejsou", vznikl jako dar České televize Jedličkovu ústavu ke stému výročí od jeho založení. Během necelé hodiny sledujeme a prožíváme všední, úsměvné, směšné, trapné i extraordinérní situace několika postav, které mají jedno společné: ústav, kterému všichni přezdívají „Jedle". Co to je za instituci? Jak se za sto let své existence proměnila? Co dala a vzala lidem, kteří jí prošli? Mikropříběhy vrcholí svatbou a porodem. Většina postav je na vozíku, to jim ale nebrání v rozletu. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (4)

lineker 

všechny recenze uživatele

Kurva tak to byla síla. Tak fyzicky slabý a zároveň psychicky silní lidé. To ani pan bůh nezvládá. To dokáže jen osud. A nemá cenu vůbec rozebírat malichernost problémů zdravého člověka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ta černobílá vložka o domu zoufalství je fakt depresivní. Mě to přišlo úplně absurdní když postižení lidé blahořečí rodiče za to, že je počali i když v těhotenství věděli že budou postižení a budou vyžadovat celoživotní péči když se nedá hlas těm nenarozeným zdravým dětem...Vybudujme tedy společnost postižených lidí. Myslíte že v dnešní korektní společnosti nemám rád děti, staré lidi, zvířata a postižené? ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"A tady je zákaz, že jsem nesmějí dinosauři a psi" aneb ze slov malého průvodce (10 let) po Jedličkově ústavu, nejstarším českém zařízení pro děti a mládež s tělesným postižením. K 100 výročí otevření tohoto ústavu, byl natočen dokument, který ústy jak studentů tak i učitelů představuje "Jedly", ale i běžný život a jeho nástrahy lidí s tělesným postižením. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který se pohybuje v ústavní výchově oceňuji tento velmi zdařilý snímek. Jen čekám kdy ,,chytré hlavy z ministerstva" zjistí, že ,,Jedličkárna" vlastně není třeba a zruší ji, tak jako ruší mnoho jiných jim podobných zařízení po celé ČR, protože to stojí moc peněz (a nemají sami chudáci co do zobáčku). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama