Reklama

Reklama

Clint Eastwood

  • USA The Eastwood Factor

Obsahy(1)

Dokument o životě a díle Clinta Eastwooda, která zde vypráví o své kariéře herecké, režisérské i skladatelské... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní dokument o jednom dnes už legendárním chlápkovi, který si zaslouží respekt především od nás, filmových diváků. Doprovodný text čte Morgan Freeman a jeho i Eastwooda v českém znění mluví jejich obvyklé "inkarnace" Pavel Rímský a Ladislav Županič. Faktem je, že jde "jen" o záběry, ve kterých mluví samotný Clint, prostříhané s pár záběry z natáčení a především s poměrně dlouhými ukázkami z jeho režijních počinů - s ohledem na rok vzniku dokumentu je posledním Invictus. Píšu to naschvál proto, že ty ukázky jsou ve všech případech když už ne z úplného konce, tak ze zlomových momentů jednotlivých filmů, takže pokud jste je neviděli, máte vyspoilováno podle vzoru vymalováno;) Díky Eastwoodovu charismatu by se na to nebyl problém dívat v podstatě kdykoliv, plusem jsou jeho vysvětlovačky proč a jak točil jaký film, a v samotném konci i pár drobků z jeho soukromého života - ale jen ve smyslu "co a kde dělá", ne s kým to dělá. Až na ty spoilery (bez jakéhokoliv náznaku varování) mě to opravdu potěšilo. 80% a poněkolikáté opakované OBROVSKÉ VAROVÁNÍ PŘED SPOILERY. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokument o kariéře Clinta Eastwooda, který ale úplně ignoruje a přeskakuje jeho působení v italských spaghetti westernech, které mu nastartovaly kariéru a doslova ho představily tuzemským a světovým divákům. Proč by nějaký filmař při smyslech takové legendární kousky a zcela zásadní období celé jeho kariéry prostě ignoroval? Protože pracuje pro Warner Brothers a tento dokument mapuje pouze filmy Eastwooda od stejného studia. Pro mě zcela neakceptovatelné, protože mě zajímaly primárně zákulisní perličky z Itálie, ne že Madisonské mosty byly fakt cool romantika a Meryl se nelíbila knižní předloha. 60% ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dokument pojednává spíš o díle než o životě Clinta Eastwooda. Přesto nebo právě proto, že se vyhnul bulvárním pikantnostem ze soukromí tohoto skvělého herce, ho oceňuji. Trošku mě mrzelo, že opomenul zmínit mé oblíbené filmy Vesmírní kovbojové a Absolutní moc, ale jinak byl přehled stěžejních snímků jeho kariéry téměř úplný. Většinu z nich dobře znám a proto pro mne byly myšlenky a úvahy, co ho na scénářích oslovilo a proč si je vybral, zajímavé. Herec a režisér musí být hodně dobrý, aby se mohl volně rozhodovat a to on je. Jeho filmy jsou důkazem, že co je komerční a divácky úspěšné, může být zároveň kvalitní. Jako velká obdivovatelka jeho tvorby věřím, že nás v budoucnu ještě nějakým příběhem potěší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rutinní, líbivý výčet „důležitých“ filmů režírovaných mým oblíbencem. Stále vitální a dle mého skromná legenda Clint Eastwood nadále točí s velkým přehledem a čiší z něho obyčejná filmařská radost. Chlapík, který slovy neplýtvá a který natočil přes třicet filmů, utrousí nejprve pár slov k poutu se studiem Warner Brothers, pak představí své kousky, celkově promluví o branži, o filmové hudbě… Výseky jeho snímků jsou povedené (vesměs jde o klíčové/zajímavé scény – až to zavání výraznými spoilery pro ty, kteří jednotlivé snímky neviděli), chybí však názory jeho hereckých/režisérských kolegů a víc zajímavostí o tvůrcově soukromí. Platí nicméně, že ať se v případě dalších filmových výletů nepouští do žádných experimentů, ať si po svém plní své sny a dál si všímá postav, jejich vztahů, atmosféry, příběhu. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Clint je bůh, o tom není pochyb. Je to borec a chlapák, ale tohle není dokument o něm, je to prezentace některých jeho filmů, které vám řeknou pramálo nového. Občasné Clintovi vstuvky k filmům potěší a to jediné se mi na tomto dokumentu líbilo, ale proč kur*a musíte každý zmíněný film vyspoilerovat?!?!?!?! To mě tak naštvalo! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama