Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak Battósai minule na vlastní kůži pocítil, že na své protivníky nestačí, tak ho náhoda (v ději, setkávání i místech nejedna) vyplavila u dávného učitele, s jehož pomocí musí ovládnout vrcholnou techniku (a přijít na to, zač bojuje). Postupné rozestavování a "dobarvování" figurek (v nádherné výpravě / vizuálu) s občasnými dynamickými souboji na mě působilo více, než zdlouhavé finální zúčtování všichni proti všem (resp. společně na jednoho), v němž akce neustávala. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

To, čo si požičal predchádzajúci film sa iba nabalilo a vychrstlo to k záveru tohto snímku plnou silou. Audio-vizuál nemá v súčasnosti obdoby. Nezostáva to nič dlžné tradičnej samurajskej filmovej tradícií a zároveň moderne cool. Zatiaľ najlepší film zo série (2 mám ešte pred sebou) a sakramensky poctivá filmárčina kombinovaná so schopnosťou prečítať a hlavne precítiť históriu. Možno trochu zromantizovať, určite zdramatizovať. Tu bolo všetko v rovnováhe. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama