Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neexistuje horšia skúsenosť pre ženu, ako "prežiť" potupu znásilnenia. Totožným peklom si prejde aj mladá Júlia, na ktorej sa postupne vystrieda niekoľko zvrhlých mužov. Táto udalosť ju natoľko poznačí, že začne navštevovať záhadnú organizáciu, ktorá jej napomáha v zotavení sa z psychických problémov formou zosnovania krvavej pomsty. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velkoměstské R&Rko s velkoměstským lookem a velkoměstskýma figurama. V rámci rape&revenge se rozhodně nejedná o žádné velké porno&torture, což by asi každý (rád) očekával, no na druhou stranu se zde dostalo více prostoru na peru (neplést s pérem), což má za následek mírné prohloubení charakterů hlavních postav a také nějaký ten zvrat. Na vychvalování Julie není, ale mrknout se na ní zblízka dá. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Julia se snaží vypadat strašně stylově, bohužel si neuvědomuje, že skrz všechny ty dlouhé nebo zpomalené záběry (a že jich je!) podkopává nohy sama sobě. Už takhle chatrný děj (příběh by byl v tomhle případě luxus) paradoxně nedává prostor pro nějakou živější akci, a místo toho se utápí v sebezahleděnosti a artovějším stylu. Je to rozhodně škoda, protože kamera a barvičky jsou fajn, a námět o za znásilnění se mstící holčině taky sliboval víc, než jen pár uříznutých ptáků. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje možné spoilery, protože mě Julia fakt vytočila: Trapný céčko, který si hraje na kvalitní béčko (nic proti blbým hororům, ale všechno proti špatným blbým hororům). V Julii nefunguje nic: nejste na ty kluky naštvaný, protože Julia je naprosto pitomá. Nejste naštvaný na Julii, protože Julia byla tak trochu v právu. Naprosto nechápu postavu Sadie - zasvěcovačky a hlavně pak to, jak se sprchuje s Julií. Aha, už vím, tenhle thriller natočil chlap, takže když chlapíkům naštvaná Julia řeže penisy, je jasný, že bude potřebovat někde vybouřit svoje romantické já. Ne, v Julii je všechno špatně a ještě to neodsýpá. Konec je naprostý výsměch všem podobným snímkům a navíc - pohraje si s baseballkou a najednou je v pořádku? Ach jo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No, bohužel ač jsem se na Juliu celkem těšil tak to dopadlo poměrně špatně. Styl filmu je sice hodně solidní a atmosféra by se dala krájet, všechno je hnusné, špinavé ale prostě zbytek moc dobrý není. I když se Williamsová snaží tak jí to prostě moc nejde a scéna znásilnění není vyloženě košér, i když chápu že režisér se snažil jít do psychyky postav tak mu to taky moc nešlo a o konci i přes výborný hudební podton musím říct že je ten konec prostě hloupej. Julia je celkem zklamání. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tichá fešanda Julia sa stane obeťou hromadného znásilnenia, ktoré ju zanechá značne vykoľajenú. Určitú pomoc nachádza, keď sa dostane do podivného spoločenstva, ktoré jej má pomôcť zotaviť sa pomocou pomsty, prekvapivo však nie priamo na tých, ktorí ju napadli. Temná revenge jazda, resp. jedna z takých vydarenejších, moderných variácií na "I Spit on Your Grave". Na rozdiel od väčšiny dnešných počinov tohto typu, ktoré sa zvyčajne dokážu odviazať iba v krvavých scénach, však "Julia" (v duchu starších surových kúskov) nezabúda ani na dôležitú stránku násilia psychického a sexuálneho. Neberie si mainstreamové servítky, dejové smerovanie je trochu divné, atmosféra nepríjemná aj keď sa práve nič nedeje, a nezabúda sa ani na drsné a šokujúce momenty. Stonožkovská Ashley C. Williams v hlavnej úlohe potešila a chválim aj kvalitné spracovanie a štýlovú technickú stránku. Mám k tomu síce určité výhrady; hlavne čo sa týka postáv a tzv. príbehu, no aspoň je to konečne pôsobivá hororová novinka, takže do toho vŕtať už nejdem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Na premiére filmu na Screamfeste v USA, jeden z mužov v hľadisku počas scény s vykastrovaním odpadol.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama