Reklama

Reklama

Velký život malého muže

  • USA Life According to Sam

VOD (1)

Obsahy(1)

Progerie je vzácná a nevyléčitelná genetická porucha, která způsobuje předčasné stárnutí u dětí. Tento dokumentární snímek prozkoumává svět Sama Bernse a zachycuje houževnatou snahu jeho rodičů o léčbu svého syna a záchranu jeho života. Dokumentární film Velký život malého muže nahlíží do světa šestnáctiletého Sama Bernse. Sleduje neúnavnou snahu jeho rodičů (oba jsou lékaři) o léčbu svého syna, který trpí progerií - velmi vzácnou nevyléčitelnou nemocí, jež způsobuje předčasné stárnutí dětí. Tento dojemný snímek od oscarových režisérů Seana a Andrey Finových zachycuje tříleté úsilí rodiny Bernsových, které vedlo k provedení prvních klinických studií léčiva a ke zjištění, že progerie souvisí s celým procesem lidského stárnutí. Bez tohoto výzkumu by bylo shromažďování podpory pro výzkum léčby přibližně 250 pacientů, kteří touto chorobou ve světě trpí, mnohem složitější. Zatímco Samovi houževnatí rodiče bojují s časem (průměrná délka života pro osoby s touto poruchou je 13 let) ve snaze najít vhodný lék, Sam přijímá svůj osud s obdivuhodnou kuráží. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Smutné. Je vám třináct let a vy si místo sexuálního loudění u spolužaček chodíte spíš vybírat tu nejhezčí urnu a přemejšlíte, kterou básničku si nechat natisknout na parte. Jeden jedinej vadnej článek v tý podělaný DNA a celej život na prd. Lidi vás raději přehlížej, farmatickejm společnostem nestojíte za snahu vymyslet nějakej lék (přece jen vás není tolik) a k tomu všemu si v tom svým progerií zhuntovaným tělíčku pomalu umíráte. Brrr.. Ještě že jsou lidi, kteří neházej bubenický paličky do žita a maj chuť s tím bojovat. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který je plný naděje a očekávání, i přes to, jaké je progerie smutné téma. Pro každého s alespoň troškou empatie je dokument naprosto přirozeně emotivní. A až po shlédnutí jsme zjistil, že Sam ve svých 17. letech nemoci podlehl... velice smutné. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

16-i letý stařec před nabitým sálem vykládá svá životní moudra a publikum mu aplauduje. Asi jsem pochopil, že život může být i krutý (ruty šuty). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama