Reklama

Reklama

Už jsme tady

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní / Krátkometrážní
Československo, 1978, 14 min

Scénář:

Jiří Papoušek

Obsahy(1)

Název tohoto dokumentárního snímku odkazuje na bojový pokřik fanoušků Zbrojovky Brno. Film nahlíží do zákulisí tohoto brněnského celku v období, kdy vyhrál československou ligu pod trenérským vedením legendy našeho fotbalu Josefa Masopusta. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsme tady!" halekali zbrojováčtí fanoušci v zaplněných Lužánkách. Já jsem se k nim přidal až o dva roky později, v roce 1980, takže jsem si s nimi nemohl vychutnat jediný brněnský titul a tento dokument mi v tom také moc nepomohl. Úvodnímu záběru na skandující přeplněný stadion bych napálil pět hvězd bez rozmýšlení, ale pak přišel unylý portrét trenéra Josefa Masopusta a nesmyslný rozbor nic neřešícího prohraného zápasu s Duklou. Takže žádná sláva a jelikož tvůrci opomněli takovou maličkost, jakou jsou jména hráčů, kteří se na titulu podíleli, tak si je zde dovolím uvést - Josef Hron, Karel Kroupa, Josef Pešice, Petr Janečka, Rostislav Václavíček, Josef Mazura, Karel Dvořák, Karel Jarůšek, Vítězslav Kotásek, Jan Kopenec, Jan Klimeš, Jindřich Svoboda, Jaroslav Petrtýl, Josef Pospíšil, Jiří Hajský, Libor Došek, Jiří Hamřík, Miroslav Bureš, Eduard Došek. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Brno jako mistr ligy? Komu by se to nelíbilo! Film je ale hlavně o Masopustovi a ten je v této zkratce dobře vystižen. Při pohledu na tehdejšího hráče Pešiceho si můžeme uvědomit, jak ten čas letí. ()

Reklama

Reklama