Reklama

Reklama

Lord of Tears

  • Velká Británie The Owlman
Trailer
Velká Británie, 2013, 100 min (Special Edition: 85 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh rozpráva o učiteľovi na základnej škole, ktorý je mučený spomienkami z detstva na podivnú postavu oblečenú ako viktoriánsky gentleman, so sovou hlavou, pretiahnutými končatinami s ostrými pazúrmi.
James Findlay odcestuje do osamelého škótskeho sídla, na miesto, ktoré je známe pre svoju tragickú históriu, aby raz a navždy odhalil pravdu o postave, ktorá ho od detstva prenasleduje. (nathalee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ukážkový hororový nezávislák, v ktorom talentovaní tvorcovia využili krásne prostredie škótskej vysočiny, kde rozohrali temný príbeh, na ktorého pozadí stojí tajomné monštrum; tzv. Owlman. To čerpá inšpiráciu z rovnomennej, starej anglickej legendy, jeho prezentácia nie je povrchná a maskou sovy nostalgicky pripomenie 80´s slasher "Deliria". Celkovo film môžem iba chváliť; je atmosférický, štýlovo natočený, s dokonalou hudobnou stránkou a dokáže nielen príjemne postrašiť, ale aj plnohodnotne vypovedať svoj dramatický príbeh... Po opakovaných zhliadnutiach zvyšujem na plné hodnotenie, pretože pre mňa je to jeden z absolútne najlepších nezávislých hororov, ktorý zbožňujem aj so všetkými jeho nedokonalosťami. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat.Tohle divákovi buď sedne a nebo ne.Za sebe musím říct,že mě to sedlo.Příběh učitele Jamese,který se po smrti své matky vrací do svého rodného domu.Tady ho rozhodně nečeká nic dobrýho.Právě naopak.Otevře dvířka k traumatu z dětství.A to pořádně zamává s jeho psychikou.Už podle tohoto musí být jasný,že nepůjde o žádnou krvavou gore jízda,ale spíš o atmosferický a psychologický horor.Snímku pomáhá parádní výběr lokace,zvukový podkres,který jen podtrhuje tísnivou atmosféru,ale hlavně spoustu skvěle natočenejch záběrů.Ať už krajiny i scény(a to hlavně) se "sovím" mužem či případné flashbacky.Vytknout naopak musím slabší herce a 2 naprosto se nehodící scény.A to scéna v bazénu a hlavně scéna s taneční vložkou(to jsem fakt nepobral).Tvůrcům se určitě nedá upřít zápal pro věc,ale ještě je co pilovat.Doporučovat to radši nebudu,protože tohle sedne málo komu.Snad jen ať to zkusí ti co hledají něčím zajímavý,odlišný a originální horor.Pro mě je to prostě zajímavě pojatej a natočenej horor co se v dnešní době jen tak nevidí.Jako by na mě dýchl závan staré hororové školy ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Paganhorror s nádherným vizuálem, eterickou hudbou (Metaphorest) a artovými postupy. Naprosto chápu diváky, kteří nejsou vycvičeni na experimentálních a artových filmech, že film nedají. Musím říci, že s napětím jsem sledoval každý obraz (z nich většina by se dala zarámovat) a vychutnával si detail za detailem. Stísněná atmosféra, děsivé zvuky, dům, svatyně a démoni. Film není vyloženě strašidelný, ale zneklidňující ano. James se snaží přijít na kloub svým nočním můrám, a tak se vydá (i přes varující dopis své zemřelé matky) tam, kde tuší jejich počátek. Osamělý dům jakoby existoval v jiném světě. V jisté chvíli jsem začal váhat, zda jsou démoni skuteční, nebo se jedná o převlečené lidi, co chtějí Jamese z nějakého důvodu (ten se nabídne) zničit. Finále je jasné. Za chyby se platí. Nechal jsem se natolik vtáhnout, že i kdyby byla stopáž delší, nevadilo by mi to. Film, který jsem si po dlouhé době užil (kamera je prostě dokonalá!). ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horor. Počas prvej hodiny sa tam toho veľa neudialo, a prišlo mi to dosť spomalené. Prostredím a hudbou sa postupne vytvárala pekná atmosféra, no niečo tomu stále chýbalo. Ten desivý prízrak vlastne vôbec desivý nebol, väčšinou sa objavoval len v krátkych flashbackoch a aj keď bol spracovaný pekne, veľmi sa nebolo čoho báť. Takže skôr som si vychutnával peknú atmosféru, no pri tej zdĺhavosti som si sem tam podriemkával a v kútiku duše sa už zmieroval s tým, že viac ako priemer to nebude. Ale čuduj sa svete, záverečná tretina sa zmenila na totálne peklo (samozrejme v pozitívnom zmysle slova), takže celkové dojmy výborné. Neviem prečo, ale spomenul som si pri tom na môj obľúbený "Livide" - síce bez gore, ale ten podivný príbeh ma upútal. Ináč, za masky jednoznačne plný počet, keď sa už niečo objavilo, tak to rozhodne stálo za to. Musím si to ešte chvíľu uležať, ale čoskoro si tento zázrak určite pozriem znova. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Víte jak se těšíte jak malý na nějaký film a nakonec zjistíte že to byla ztráta času a nápadu? Tak to přesně je tenhle film. Tohle byl dost možná můj nejsledovanější horor na který jsem čekal a nakonec z toho vznikla nuda. Uznávám že atmosféra tu je sem tam silná ale těch 100 minut je naprosto šílených. Owl man je geniální "monstrum" ale tady je silně nevyužitý. Noční scény kde se má něco dít tak se neděje nic. Bohužel kromě owl mana a sem tam atmosféry se bohužel jedná o podprůměrnej horor který mě nejen zklamal ale i naštval. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama