Reklama

Reklama

Poručík Backstrom

(seriál)
Trailer 5
USA, 2015, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Předloha:

Leif G. W. Persson (kniha)

Hrají:

Rainn Wilson, Genevieve Angelson, Dennis Haysbert, Beatrice Rosen, Kristoffer Polaha, Thomas Dekker, Page Kennedy, Sarah Chalke, Mamie Gummer (více)
(další profese)

Epizody(13)

Detektiv Backstrom je cynický alkoholik, který nejde pro drsné slovo daleko. Jeho neomylná intuice si však dokáže poradit s vyřešením i těch nejzapeklitějších případů... Na alkoholu závislý policista poručík Backstrom dostane varování od svého lékaře, který musí schválit jeho další setrvání u policie. Lékař Backstromovi udělí podmínku, že musí co nejrychleji změnit životní styl, omezit pití a kouření a najít si přátele, což je pro cynického Backstroma problém. Backstrom vede policejní tým, který sám osobně považuje za skupinu ztroskotanců – kromě něj jsou jeho součástí hašteřivá seržantka Nicole Gravelyová, nábožensky založený černošský detektiv Almond, snaživý seržant Niedermayer a ukrajinská policistka Nadia Paquetová. (TV Prima)

(více)

Videa (52)

Trailer 5

Recenze (22)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tenhle egocentrickej, sviňáckej polda by si nespíš parádně rozuměl s Housem nebo Moodym. Tvůrci ale sázejí spíše na břitkou komedii než na drama, kadenci a funkčnost vtipů nicméně časem zabíjí klasická seriálová stopáž namísto "sitcomové dvacetiminutovky". Ujde to. Fóry se trefují, kam mají, hlavně ale k divákovi nepřicházejí samy, a to se počítá. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Tohle už moc dobře známe. A celkem dobře to fungovalo. House, Moody, Mentalista a teď Backstrom. Ten skoro mrtvej chodící doutnající vajgl, obalenej ve slanině a posypanej cukrovýma křupinkami, co v puse praskaj, je kouzelnej trouba, bez přátel a zřejmě s předpaltným na kabelovku. Za to všechno ostatní si vynahrazuje schopnostmi detektiva na úrovni Colomba. Jako kriminálka Portland, vážně působivý. Navíc atraktiva záběrů z města a z portlandský přírody je vážně svěží. Willson má rozhodně charisma na hrdinu v seriálu, kterej ho celej potáhne. Ale zatím ten seriál moc neví co by měl být. Vyjma poskakující šaškárny, co smrká do předmětu doličnýho. Nekonečný hlášky, jsou často přestřelený a mimo, navíc jejich vyhrocenost je často za čárou. Navíc nejde tu o detektivní zápletku, ale o to Backstroma a všechny ty co se do něj navážej. Každopádně.............mě to baví. Recht je, že délka přes 40 minut, je na úkor podstatně lepšího spádu, ale nechme na hlavě, než začne pršet. Tohle můžu milovat i tři řady. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Houseův klon je zde. 1) Poté, co doktor House zemřel na předávkovní drogami proti bolesti, jeho duše se o pár let později inkarnovala do poručíka Backstroma. Tvůrci seriálové zábavy tuto skutečnost se svou pověstnou všímavostí ihned zaznamenali a vzápětí vytvořili příjemný seriál se všemi typickými houseovskými prvky. 2) 49letý Rainn Wilson svým charismatem, pravda, na Hugha Laurieho nemá, ale seriál nabízí další zajímavé postavy. Je tu 38letý Kristoffer Polaha (elegán Peter Niedermayer) a dále 28letý Thomas Dekker (Backstromův spolubydlící Gregory Valentine), který se před půl rokem vyoutoval. V civilu působí tento zpěvák, kytarista a autor hudby (mj.) výrazně sympatičtěji, než v roli Valentina. ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele

"Najradšej by som vás všetkých zavrel a spravil tu z toho klzisko. Žiadne rozdiely, urobil by som to aj so Sikstínskou kaplou. Ja som vtakopysk!" Backstrom je kretén. A väčšina jeho tímu v istom slova zmysle tiež. A dokopy im to skvele funguje. Len škoda, že to vyšetrovanie funguje niekedy tak trocha na voľnobeh. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

V ramci krimi zanru se sice nejedna o zadny zazrak, ale jako celek to funguje velmi dobre, mimo jine diky hodne striktnimu humoru. Dalsi krimi, co nestoji jen na pripadech samotnych. Dalsi z cynicky-arogantnich "idiotu", ktere si clovek drive ci pozdeji chte-nechte oblibi. Rainn Wilson FTW. I pres kontrastni povahove rysy, jako by tu byl odkaz Dwighta Schruteho stale s nami. Jsem zvedavej, jestli tvurci casem vymeknou a hlavniho "hrdinu" trochu "polidsti" empatii anebo ho nechaji dal sarkasticky hlaskovat extremnim zpusobem. Jako behem navstevy u doktora ohledne nespavosti a pocitu uzkosti: "Give me the good stuff, that stuff, that killed Michael Jackson." :D Mate li radi sarkasticky humor, prijdete si na sve, ja se skvele bavim. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je inspirován sérií detektivních románů švédského autora Leifa G. W. Perssona, ve kterých vystupuje inspektor Evert Bäckström. (Bluerider)

Reklama

Reklama