Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Semirova žena Andrea má narozeniny, ale jejich oslavu si Semir představoval trochu jinak: místo aby narozeniny strávili jako krásný den ve společnosti svých přátel, tak se Semir dozví nejen to, že jeho žena má zřejmě tajného milence, ale i fakt, že Ben o tom nějaký čas věděl. Semir musí posléze riskovat svůj život, aby ochránil architektku před skupinou tajemných únosců. A k tomu všemu budou Semir a jeho dcery brzy napadeni stejnými lidmi a na poslední chvíli je zachrání Semirův bývalý parťák, André Fux. Semir tomu nemůže uvěřit. Jak je to možné, že André žije, kde byl a co dělal těch 14 let? Semir Andrému nevěří i proto, že Fux má co dočinění s tajemným Raulem, který vyžaduje od architektky stavební plány na monstrózní projekt. Při hledání odpovědí na své otázky Semir neví, komu může věřit. A až při zúčtování v Alpách si uvědomí, jaká se zde vlastně hraje hra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|96%| KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY. Tentokrát musím psát komentář se spoilery, protože z toho pilotního filmu jsem byl naprosto rosekaný. Jinak to popsat nemůžu. Pro upřesnění. Toto je Pilotní film k 18.sérii seriálu Kobra 11. Tatao 18.série obsahuje pouze 7 epizod, nebot zde herec Tom Beck ke konci série končí. No nic, vrhneme se rovnou na věc. Kobru 11 mám strašně rád, takže je možné, že z mé strany někdy čiší i nadhodnocování, ikdyž výraz nadhodnocování vůbec neřeším. Furt a furt se zastávám názoru, že každý by si měl vytvořit svůj pohled, názor na film. Ne u všech tomu tak je. Tento pilotní tv film k mé oblibéné kobře je ze všech netradiční. Jednak se poprvé jedná o obživení kladné postavy, respektive Semirova starého, známého partáka z 2 a 3 série, Andrého Fuxe. Začnu nejdřív dějově popisovat, když už jsem si vyznačil spoilery. Nedokážu jinak vylíčit mé pocity, tak to celé shrnu po svém. Začátek začal normálně, sice se hned André objevil, později se ukázalo, že je tajný agent. Tak proto byl 14 let nezvěstný. Takže jediná chyba, za kterou odečtám procenta je, že to mohlo být lépe a dramatičtěji vysvětleno. Takže i hned od začátku je to jedno velké drama, poněvadš se Semir doví, že jeho žena Andrea mu zahnula a Ben o tom věděl. No fajn, pěkně to teda dramaticky začíná. Takže akce je tu poměrně dost, hlavně konec je docela velkolepý. Příběh je především staven na Andrém a to mě bavilo. Charaktery postav atd. Semir opět nesmrtelný, opět zahrál výborně. Když se film blíží ke konci s velkým šokem a s velkým zvratem se stane velmi neočekávaná věc. André je zrádce a patří k zločincům, který v tomto pilotu hrají velkou roli. Takže zrádce. První co si diváci, respektivě fanoušci uvědomí je fakt, že je to blbost, André byl přece hrdina. Já si myslel totéž a byl jsem naštván, ale pak jsem si uvědomil, že je toto velmi reálná epizoda či pilot. Žádné zastavení atomovky a pod, ale nýbrž krutá realita. Ještě úplný konec je snad ještě šokující. André se drží jen tak tak za ruku Semira ve skalách a André si nakonec uvědomí co provedl jak si zpackal život a pustí se, sám se rozhodne pro smrt. Takže toto je skutečná smrt už. No zní to komicky, André znova umřel, ale je to tak. Takže příběhově, Semir zde přišel o dost, vrátil se mu starý parták, který se změnil a nakonec skutečně zemřel. Andrea mu zahla. A Ben to Semirovi tajil. Sice jak telenovela, ale je to tak. Hudba je naprsoto perfektní. Daniel Freundlieb zde uvedl asi 8 hudebních variací znělek kobry 11, které mám tak rád. Ai celkově emotivní hudba, třeba ke séně, kdy André padá. Akce je slušně natočena, není nějak velkolepá, spíš na konci jí je dost. Myslím si, že nemá cenu toto už rozebírat. Netradiční pilot, ale já jsem spokojen, konečně přišli tvůrci na reálnou notu. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

POZOR! SPOILERY!! Kobru 11 jsem měl vždycky rád, ale tenhle díl je totálně něco jiného. Uvrhl svět Kobry 11 do temnější atmosféry, obrátil ten svět vzhůru nohama. Když jsem se tehdy před lety dozvěděl, že se v seriálu objeví po boku Semira znovu André Fux, byl jsem vážně natěšenej. Víte, mít sem tam nějaké ty staré kolegy potěší. Ale to, že se z Andrého stal padouch?! Tohle jsem fakt nečekal! Jako nejdřív jsem byl vážně zklamaný, ale na druhou stranu to byl docela nečekaný tah. A také i to, že má Andrea milence?!... tahle epizoda mě velice nadchla, ale i zklamala... 8/10. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, já prostě tomuhle pilotu těch 5* nakonec napálim. Prostě ta nostalgie tam je, André se vrátil naprosto šíleným způsobem, odbouralo to mnoho let zavedené situace a emoce z parádního finále 3. řady, ale stejně, prostě je to furt André, a Mark Keller za těch skoro 15 let vůbec nezestárnul. Když pak tvůrci odpálí i několik variací na původní hudební motivy, tak máte pocit, že jste se snad vrátili v čase. Tahle epizoda je prostě výborná, ale i svým způsobem i šíleně blbá zároveň :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak jsem se rozhodl zkouknout nejnovější pilot ke Kobře 11 a předem díky uživateli mzss1 za jeho koment i za spoilery! (sice jsem věděl dopředu jak to dopadne, ale páč se v Němčině moc nechytám, tak jsem aspoň věděl o čem to je) No a musím konstatovat, že se tenhle pilot celkem povedl. Je to laděný na vážnější notu vtípků ubylo to je patrný už od začátku. To však rozhodně není na škodu neboť se z tohoto seriálu v poslední době pomalu, ale jistě stávala sebeparodie. Celý příběh z tajemným návratem Semirova exparťáka je nad rámec scénářů Kobry 11 a je vcelku originální a dobře vymyšlenej. Plus finále kdy se kámoš mění v padoucha a nakonec umírá heroickou smrtí. Celý je to celkem slušně podaný akce je standartní. No co mi vadilo? Ta story s nevěrou Andrey tam byla zbytečně dělali z toho Tisíc a jednu noc. Občas nějaký ty hluchý místa. Všechno nebylo úplně vysvětleno... Takže každopádně po Andělu smrti opět celkem odraz vzhůru a poměrně slušnej díl. Jenom si už, ale budoucností tohoto seriálu nejsem příliš jistej. Prej bude další parťák... No uvidíme každopádně Semir tu bude asi strašit i v penzi. Aby jsme se jednou nedočkali titulu : Kobra11 Semir zasahuje z domova důchodců! Umění je vědět kdy skončit a to se ne vždy podaří. Každopádně tento pilot vidím na velmi lehký nadprůměr a konečných 55% ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zdařilý dvojdíl ze série Kobra 11. Jde viděl, že rozpočet nebyl malý (hodně bouraček, vybuchujících aut a všeho co ke kobře patří). Příběhově je to zase klasika i když pár zvratů zde je a také nestandardních průběh. Návrat Andrého překvapil a zajímavě oživil děj. Plán zločinců taky obdivuji, byl zajímavý a zlověstný, ale jim šlo zase o prachy. Hodnocení: 75/100. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama