Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 2

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (191)

POMO 

všechny recenze uživatele

E.T. Mimozemšťan nového milénia? Ani náhodou. Spíše průměrná epizoda Aktů X. Sice skvělé obsazená a dějově odsýpající, ale emocionálně plochá (pouze zkratkovité vykreslení postav), ne zrovna chytrá (klučina umí silou vůle shodit z oblohy družici, ale neumí zastavit auto, ve kterém ho unášejí dva dědci?!) a v práci s žánrem pouze opakující známé motivy bez nejmenšího updatu či překvapení. Finále se snaží o výpravnou velkolepost, ale nedosahuje ani na zlomek diváckého úžasu či myšlenkové hloubky podobně koncipovaných žánrových vyvrcholení (Abyss, Arrival, Annihilation). Pro Nicholse tohle musela být pouze rutinná studiová zakázka, nevěřím, že to dělal pro tvůrčí uspokojení. Dvě a půl. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Obrovský talent z Arkansasu a jeden z najžiarivejších filmárov minulej dekády Jeff Nichols, ktorý poctivo uchopil atmosféru amerického Juhu a štylisticky silne ju pretavil do svojich diel, sa rozhodol opustiť to, čo mu išlo najlepšie (južanské drámy), aby na stôl priniesol podivnú sci-fi s alternatívnymi svetmi a nejakým malým chalanom, ktorý keď si nedá cez oči okuliare na plávanie, vyžaruje akúsi ohromnú silu, ktorú všetci chcú ovládať. Do nových vôd však Nichols vykročil s veľkými grádmi. Prizval si k sebe všetky svoje tri dvorné dámy – kameraman Stone, skladateľ Wingo a najoslnivejší herecký poklad posledných rokov Michael Shannon (chýbal už len Whigham) – ktoré nastolené očakávania nepodliezli. Pridaj k tomu absolútne orgazmickú x euforickú úvodnú sekvenciu (ktorú si neprestajne púšťam spolu s 'Midnight Special Theme') a máš solídny nábeh byť o niekoľko desiatok minút neskôr hlboko sklamaný. Prijímam však zodpovednosť za svoje očakávania, ktoré pokrivili vnímanie prezentovaného a bez okolkov uznávam, že filmárčina bola kvalitná a Midnight Special bol natočený vynikajúco. To, že musím sledovať chalana, ktorý keď sa pozrie na oblohu tak padajú meteority a z očí mu šľahajú lúče svetla, je už vec druhá... (17.2.2019) (7.2.2022) (16.5.2022) --- "What if I told you that the words and numbers contained in your sermons include sensitive government information that, given the dates you provide, were transmitted solely by satellite through a heavily encrypted format? The decryption and dissemination of which, other than being scientifically impossible, would surely carry punishments of treason that are so severe, the government probably hasn't invented them yet." ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy strašně utahaný film, ale nedá se mu upřít podmanivá atmosféra, kterou dotváří příjemný hudební doprovod. Příběh sám o sobě není nijak zajímavý a osobně bych uvítal trochu více vysvětlování, ale na druhou stranu je fakt, že doslovnost by se do konceptu asi moc nehodila. Do lehkého nadprůměru film tahá obsazení, které nemá chybu, což platí v první řadě pro dětského představitele. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Shannon to samozřejmě táhne a asi i Driver je fajn, ale jinak je to úplně na palici... Většinu filmu s tím děckem nikdo pořádně nekomunikuje, většina postav hlásí své repliky jako ve stavu hypnózy, děj jede po přímé a předvídatelné linii od začátku do konce.. Není to vyloženě průser, ale za mě v tom není absolutně nic díky čemu bych film udržel v šišce déle než pár hodin.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu bych zase tak kritický úplně nebyl. Jasně, nápad je hodně ulítlej, ale zpracování je na realistické sci-fi více než slušné. K tomu stejně tak na tom jsou i herci, kteří se zde sešli ve více než solidním rozpoložení. Kirsten Dunst, Michael Shannon, Joel Edgerton a Adam Driver jsou určitě z těch herců současnosti, na které je fajn koukat a většinou Vás nezklamou. Pokud tedy přijmete námět, tak počítejte s tím, že efektivnost Vás nezklame. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Jedná sa o prvý štúdiový film Jeffa Nicholsa. Aj v tomto prípade chcel pôvodne film natočiť s nezávislým štúdiom, pretože chcel mať možnosť rozhodnúť o finálnom strihu. Na poslednom stretnutí s predstaviteľmi Warner Bros. ich informoval o tejto požiadavke a tí súhlasili. Najmä preto, že film mal relatívne malý rozpočet (18 miliónov dolárov). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama