Reklama

Reklama

Samurajští lovci hlav

(TV film)
  • Česko Samurajští lovci lebek (více)
Velká Británie, 2013, 53 min

Obsahy(1)

Fascinující dokument odhalí neznámou temnou stránku samurajů – intrikářské příběhy chamtivosti, zrady, extrémní krutosti a násilných smrtí. Program na základě nedávno objeveného samurajského válečného manuálu rekonstruuje život mladých zemědělců, kteří byli násilím nuceni vstoupit do válečníkovy armády. Hnán láskou k vesnické dívce urozeného původu, přeskočí rychle mladý Masa všechny hodnosti od prostého pěšáka po uctívaného samurajského vojevůdce. Ale jeho odměnou jsou jen zrada, lži a nakonec přinucení k sebevraždě ostatními samuraji. Na pozadí tohoto příběhu dva britští historici sledují pozoruhodné nové důkazy z dávných válečných manuálů, které ukazují pravdivý, temný svět samurajů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující bitvu u měst Komaki a Nagakute roku 1584, mezi Odou Nobukatsu a Tokugawou Ieyasu. Samurai Headhunters je dokumentem o samurajské tradici, boji, cti i brutalitě, državách a služebnících, sledující vzestup fiktivního rolníka jménem "Masa" od obyčejného chudého poskoka svého pána, po samuraje, který si tento titul vysloužil v boji. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak trochu príliš dejepisne poňatý príbeh roľníka, ktorý sa vyšvihol na samuraja a keď už sa mal mať dobre, podrazil ho vlastný pán. Ale, pre neznalých japonských tradícií je to skvelé.. ()

Reklama

Mabe22 

všechny recenze uživatele

"Samurai Headhunters" je prakticky synonymem pro dokonalý dokument. Dozvíte se zde spoustu zajímavých informací o japonské svrchované společnosti z období středověku, zaujme jak laika, tak člověka, který už u samurajích něco ví. Dokument je koncipován na příběhu rolníka jménem Masa, který se postupně propracovává v hierarchickém žebříčku a přibližuje tehdejší společnost, která má na sobě spoustu "pozlátka" ve formách cti, tradic a loajality, a ve skutečnosti je podobně zkažená jako zbytek civilizace. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama