Reklama

Reklama

Síla živlů

(seriál)
  • Velká Británie Force Of Nature
Velká Británie, 2004, 8x25 min

Obsahy(1)

Lidstvo si podrobilo planetu. Už takřka není nezdolaných velehor, nepřekonaných oceánů, neprozkoumaných džunglí nebo nezmapovaných mrazivých plání. Vděčíme za to kombinaci odvahy, inteligence, technologie, a především naší víře ve vlastní schopnosti. Přesto i dnes děláme špatné úsudky, vybavení selhává a nechává nás na holičkách. Nebo jsme prostě převálcováni brutálními útoky přírody. Dokumentární seriál Síla živlů přináší příběhy o situacích hrajících na notu strachu, který si v sobě neseme od počátku věků. S pomocí vyprávění přeživších a očitých svědků a archivních záznamů před námi ožijí děsivé události z různých končin světa. Ať už jsou to jachtaři bojující o holý život v Jižním oceánu, nouzové přistání milionáře a dobrodruha Richarda Bransona nebo tragédie z roku 1967, při níž zahynul držitel mnoha rychlostních rekordů Donald Campbell... Síla živlů vás udrží v napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Povedenej dokument, výstižně a stručně přibližující několik katastrof, kdy příroda nakopala člověku zadek. Výborný záběry jsou z akce na záchranu britskej vojáků z Mt. McKinley na Aljašce. Chlapce zaskočila bouře na týhle monstrhoře a voni si to ještě natáčeli na kameru. Jejich neskutečný fyzický i psychický výkony a výkon pana vrtulníkáře jsou neuvěřitelný (nejvýše provedená záchrana vrtulníkem v dějinách!). 75% ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokument o všelijakých dobrodruzích, kteří podcenili Sílu živlů. Hlavně vlivem toho, že každý díl má jen cca 25 minut a tvůrci ho zbytečně nenatahují, (což dnes není moc běžné) jsem hltal každou vteřinu. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama