Reklama

Reklama

Monstrum z hlubin

  • Česko Poseidon Rex (více)
Trailer

U pobřeží středoamerického ostrova se probudí tisíce let spící praještěr a začne útočit na návštěvníky místního letoviska. Mladá bioložka a zkušený lovec pokladů se rozhodnou příšeře postavit... Snoubenci Rod a Jane se rozhodli strávit dovolenou na malém ostrově poblíž Belize. Vydávají se spolu s instruktorem do zátoky Modrá laguna, kde se hodlají potápět mezi žraloky. Objeví tam tělo muže, který vypadá jako utopený. Po vytažení na palubu se však probere a představí se jakohledač pokladů Jax. Se svými společníky se Jax potápěl, aby v Modré laguně vylovil starý španělský poklad, kterým chtěl splatit svůj dluh gangsteru Tariqovi. Instruktor Henry se situací seznámí bioložku Sarah, která se rozhodne lagunu probádat. Spolu s ní se vydávají potápět i Rod a Jax, kteří chtějí na dně vylovit ztracený poklad. Skupina ale na dně objeví rozsáhlé ložisko zvláštních vajec. Jedno z nich odvezou prokoumat do laboratoře. Když Sarah otevře skořápku, z vejce vyskočí mládě malého dinosaura. Sarah s Jaxem jej schovají do mrazáku. Sarah dinosaura identifikuje jako Poseidona Rexe, prehistorického vládce moří. Monstrum,které pozřelo Jaxovu posádku, mezitím dále útočí na obyvatele ostrova; sežere Jane, Henryho i gangstera Tariqa. Trojice Jax, Sarah a Rod se rozhodnou z ostrova utéct, monstrum je však stále pronásleduje. Snaží se na něj střílet ze samopalů, ale bez úspěchu. Společně se ukryjí na staré vojenské základně, odkud vyšlou telegrafickou zprávu s prosbou o záchranu. Armáda jejich signál zachytí, a rozhodne se na monstrum vyslat stíhačky. Mezitím se Jax, Sarah a Rod pokoušejí opustit ostrov na lodi, monstrum však utíkajícího Roda sežere. Bombardování monstra nebylo účinné – příšera přežila. Sarah mu ustřelí hlavu bazukou a až poté je monstrum zneškodněno. Sarah a Jax se zachrání, ale v Modré laguně stále zůstávají schovaná vejce Poseidona Rexe. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Zagi20 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak špatné, jak vás napadne už jen při vyslovení názvu. Všechny postavy se chovají, jak největší oslové pod sluncem (taky jich drtivá většina skončí v čelistech mořského T-Rexe) a celkově je to hloupé, špatně natočené i zahrané. No prostě sračka. Ale jen tak na podívání z recese, když není co dělat ... proč ne. S partou přátel a pivem v ruce se člověk královsky pobaví. Navíc tam vystupují celkem pěkné baby v bikinách. 10% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí – neuvěří, ale Asylum společně s Nu Image a Syfy dostali zdatného konkurenta. Osobně jsem ještě před pár roky podobné filmy i docela často vyhledával – dokázali mě pobavit svou stupiditou, no poslední dobou už se na ně dívám spíš jen z povinnosti, abych si je mohl pomyslně odškrtnout ze svého seznamu.    Jediné co opravdu potěšilo mé oči, bylo exotické prostředí a podmořské záběry. Sám se rád potápím (šnorchluju), takže po této stránce jsem si to i užíval. Great Blue Hole je nádherné místo, které bych chtěl někdy navštívit, pláže v Belize taky nevypadaly špatně. Tím však výčet pozitiv tohoto filmu končí. Následná podívaná – samotný příběh totiž za moc nestojí, stejně tak i podoba vodní verze T-Rexe. Nesčetněkrát si budete ťukat na čelo, nad stupiditou scénáře, chováním postav i směšností digitálních efektů za pár kaček. A můžu říct, že ač je délka filmu docela krátká, téměř po celou dobu jsem se neskutečně nudil.    Většina hereckých výkonů byla taky vyložená katastrofa. Jakoby posbírali pár místních obyvatel a turistů, dali jim do ruky makety zbraní a pojďme na plac. Vždyť ty hovada ani nevěděla, jak je mají pořádně držet, kam mířit nebo kam se zrovna dívat do kamery. Za celou dobu jsem narazil asi na dva – tři jakžtakž slušné momenty, které opravdu stojí za pozornost a škoda, že představitelka turistky Jane nedostala hlavní roli místo té silikonové barbíny. Rozhodně mi byla mnohem sympatičtější. 20% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Digitální záblesky z hlavně zbraní mě skutečně bavili. Trikově je to otřesné, ale viděl jsem horší. Na druhou stranu, člověk by od podobného filmu neměl čekat velkolepou podívanou. Hezké monstrum, které je zničeno konvenčním způsobem. V tomhle směru bohužel film nepřináší nic nového a je až klišovitý. Amatérské scény jsou jen ukázkou toho, že za pár šupů jde natočit cokoli. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zlobit, tenhle film kategorie C nabídnul všechno, co se dalo čekat. Viditelně počítačovou legrační animaci, desítky nesmyslných grimas, dialogů, reakcí atd., jasně daný děj, otřesnou kameru, amatérskou režii, herecké výkony pro zasmání, dívku s velkýma prsama v plavkách. " Jak ho zabijeme? Jako každé zvíře bude krvácet. Tak to použijeme zbraně!'' ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Základní otázka: jak někdo kdo natočí legendární akční Komando natočí v důchodu tuhle vyloženě hloupou šílenost, kde běhá digitální brontosaurus a každý herec dokazuje, že neumí hrát. Ale protože jsem vcelku nenáročný divák, tak na minimálně hvězdu mi stačí sluníčko, moře, holky v bikinách ( Anne McDaniels zastíní s těmi svými prsama i toho tyranosaira, ikdyž nikdo neukáže ani bradavku). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu vidíme doplňovat palivo do letadla Cessna 150 pomocí zápalné láhve, což je vysoce rizikové. (Johnny.ARN)
  • Stíhačky F-16 na obrázku mají na ocase identifikační znaky Národní gardy státu Wisconsin. Na misi do Belize by byly použity letouny letectva nebo námořnictva v aktivní službě. (Johnny.ARN)
  • Film měl pracovní název P-Rex. (Terva)

Reklama

Reklama