Reklama

Reklama

Obsahy(1)

L.I.E. je skratka diaľnice, na ktorej sa hlavnému hrdinovi, šestnásťročnému teenegerovi zabije matka aj s jeho bratom v aute. Neustále pracujúci otec nemá na svojho syna čas a tak nečudo, že sa navzájom sami sebe odcudzili. Mladík trávi voľný čas v partii kamarátov a spolu s nimi podnikajú časté výlety, na ktorých vykrádajú domy. V jednu noc však ukradnú z pivnice zbrane vietnamského veterána a ten ich po krátkom hľadaní vystopuje podľa kusu riflí, ktoré pri úteku chlapcov odtrhol z jedného z nich. Aby toho nebolo málo, príbeh naberá aj rovinu dospievajúceho teenegera, ktorý hľadá svoju vlastnú sexualitu. Zaľúbi sa do svojho kamaráta a neskôr vzplanie oheň túžby aj k veteránovi... (Dechman)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělé dílo, tématikou mi lehce připomínající Mysterious Skin, kterému pro mě zcela jasně vévodí dva herci. Úžasný Paul Dano a Brian Cox. Čekala jsem, co za hnusného parchanta zde Brian ztvární, ale tento film ukázal zcela jinou stranu příběhu, o němž jsem myslela, že se bude ubírat nekalou a nezákonnou cestou. Dospívající kluk a stárnoucí válečný veterán, který je "prostě na mladší kluky." A postava, jíž ztvárnil Billy Kay, coby dobrý kamarád Howieho Blitzera, mi svým vzezřením připomínala Brada Renfra. Drsňácký vzhled, náušnice, piercing, tetování a cigárko v ruce:) Z počátku jsem očekávala, že děj bude probíhat známým stylem, kdy na krajníku zastaví naleštěné auto, z okna se vykloní prošedivělý, obtloustlý a dobrotivý stárnoucí muž, který si bude s přívětivými způsoby a odporným úsměvem vodit do auta mladé kluky. Jenže Long Island Expressway je zcela jiná "cesta." Je to příběh o vztazích, lásce, o porozumění a také o tom neustálém hledání... všeho. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně slizký a scénáristicky přepálený film. Výtvor, ve kterém nefunguje vůbec nic. Počínaje nelogickým scénářem, příšernými hereckými výkony a nulovým emocionálním dopadem, který bych od filmu o teenegerovi, jež se vyrovnává se ztrátou vlastní matky a počínající sexualitou neočekával. A také odmítám zdejší tvrzení, že Paul Dano je dobrý herec, jen kvůli tomu, že povětšinou i díky své vizáži hraje "divácky vděčné" úchylné a divné postavy. Já v něm stále vidím netalentovaného odpudivého jelimana, který ani neumí pořádně artikulovat, což je tak trošku základ dobrého herectví, že... :) A vůbec, tahle tvář Ameriky v tomto dílku vykreslená, je mi poněkud nesympatická a protivná. Takže tak. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

Michael Cuesta je zajímavý a nápaditý chlapík, který rád provokuje, ale činí tak vždy velmi sofistikovaně, neotřele a s nadhledem. Pomineme-li jeho režisérskou práci na velmi dobré sérii Odpočívej v pokoji, pak rozhodně musíme ocenit, jak šikovně a podvratně na nás spolu s jinými zosnoval předivo první série Dextera. (V Dexterovi je hlavním hrdinou forenzní vyšetřovatel, který se po nocích věnuje zabíjení lidí, a publiku to nejenže nevadí, ono mu ještě fandí. Je to zvrácené, je to amorální, je to podvratné, ale je to šik a je to natočené tak, že bychom snad Dextera přivítali doma s otevřenou náručí.) A stejně tak lišácky podvratný je pan Cuesta i v tomhle filmu. Jedna z hlavních postav je tu nepokrytě pedofilní a přes počáteční averzi se s ní divák sžívá tak, že na konci snímku je mu ho snad i trochu líto. Ale upřímně, není to jen o dobře natočené provokaci. To spíš okrajově. (Zajímavé je i to, že ve filmu, kde se řeší otázka sexuální identity a probouzení se do světa tělesné smyslnosti, se nevyskytuje vlastně ani jeden milostný akt, a to ani v náznaku!) Celé je to spíše o duši a pocitech jednoho mladého kluka nad prospastí, kterou mu vykopalo nejbližší okolí, rodina a společnost. A pak je to i o věcech, které jsou sice efemérní, ale bez kterých by nám tu bylo fakt smutno... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originální snímek. To co mi vadilo byl scénář- místy nahuštěný řešením různorodých problematik a místy rozvleklý a nudný. Námět byl slušný, ale kdyby se tvůrci zaměřili na řešení jedné problematiky, tu rozvedli a ostatní vynechali, tak by to mohlo fungovat mnohem lépe. Herecké výkony jsou dobré, škoda jen, že mnoho postav není více rozvedeno, to by podle mě posunolo snímek o hodně dál. S hodnocením váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ----"On the Long Island Expressway there are lanes going east, lanes going west, and lanes going straight to hell."----"I don't like that kid. He smiles too much."---- ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

L.I.E. je citlive natocenym snimkem o strastech nactileteho chlapce, jenz prisel o matku, tudiz ho vychovava jen otec. Samozrejme vztah otec - syn neni idealni, na cemz je postavena zapletka filmu. Chlapec najde sveho otce v pripade postarsiho pana; inu proste pedofilniho. Je zvlastni sledovat promenu od ciste sexualnich zameru tohoto pana, k tomu, stati se chlapci dobrym otcem. Misty se dej filmu presouva k ciste meditativnim scenam, mnou oblibenym, kdy chlapec cituje Walta Whitmana, coz vsak nepusobi krecovite, jako napr. ve Spolecnosti mrtvych basniku, nybrz to dava situaci novy rozmer. L.I.E. davam 5* a Sommersturmu hvezdu ubiram, jelikoz po filmove strance je toto dalece zdarilejsi. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, ktorú Howie (Paul Dano) recituje v aute, sa volá "Out of the Cradle Endlessly Rocking" od amerického básnika Walta Whitmana. (dwdb)
  • Brian Cox prijal rolu vo filme napriek tomu, že mu to jeho agent neodporúčal. (dwdb)

Reklama

Reklama