Reklama

Reklama

Tony, je čas dospět

  • USA Grow Up, Tony Phillips

Obsahy(1)

Tony Phillips miluje Halloween. Navzdory tomu, že si všichni jeho spolužáci myslí, že jsou na převlékání do kostýmů příliš staří. Ale co má dělat chudák Tony, když nikdo z jeho vrstevníků nechápe, jak moc pro něho tento svátek znamená? Tony Phillips je Halloweenem doslova posedlý. Navzdory tomu, že si všichni jeho spolužáci myslí, že převlékání do kostýmů je trapárna. Kamarádi Elle a Craig se bojí, že se Tony ztrapní, jeho matku nezajímá nic jiného než přihláška na vysokou školu. Tonyho to ale nechává chladným, bude mít přece nejlepší kostým ve městě. Tonyho bratranec Pete potřebuje pomoc, situace se komplikuje. Aby Tony uspěl, bude muset použít velmi pochybných metod. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný americký nezávislý film o osmnáctiletém outsiderovi, který navzdory svému věku plánuje i tentokrát jít koledovat během halloweenské noci, zatímco jeho kamarádi se za jeho dětinskost nebo spíše odmítání dospět začínají zcela nepokrytě stydět. Film má samozřejmě i nějaké další vedlejší dějové linie, ale hlavní myšlenka filmu je zcela jasná, a vlastně docela krásná. Nechme každého člověka dospět tehdy, až se na to bude cítit, nechme každému jeho záliby, ale hlavně, nechme každého býti tím, čím a kým chce býti. Já sám mám pocit, že jsem dospěl teprve někdy před rokem, a to mi je už 27 let, až do loňského roku jsem měl pocit, jako bych zamrzl někde ve svých 15 letech, takže hlavního hrdinu docela chápu a celý film tím pro mě získal hodně osobní rovinu a v hlavním hrdinovi jako bych poznával chvílemi sám sebe. Možná i proto mě film dokázal oslovit a dát mi více, než bych před jeho zhlédnutím očekával. Rozhodně se tedy jedná z mého pohledu o příjemné překvapení a zároveň jakési poselství pro všechny ty cool lidi, aby nám, outsiderům, nechali svůj svět a nevšímali si nás, pokud si my nevšímáme jich. Za mě hodnotím lepšíma čtyřma hvězdama. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

možná je to nezávislý film v souvislosti s jeho financováním, jinak je ale plný hollywoodského klišé. Příběh je až primitivně jednoduchý. Je o klukovi, který mentálně zamrznul někde v 10 letech, problém je ale v tom, že už je o pořádných pár let starší. Problémem filmu je především to, že už po 15 minutách je jasné, jak celý film bude probíhat i jak dopadne, všechno postupuje podle přesnš daného a miliónkrát omletého vzorce. Co se nápadů týče, tak se film vyčerpal už na samém začátku ( ujetost na Halloweenu ) a dál už jsem se ničeho nedočkal, jen narůstající nudy. A dost by mě zajímalo, proč by se nějaká hezká holka měla zajímat o kluka, který se chová jak opožděný retard a navíc je docela hnusný? Fanouškem tohoto dílka se fakt asi nestanu ()

Reklama

bedn1 

všechny recenze uživatele

Existuje spousta zábavných amerických nezávislých filmů o mimoních. Tenhle k nim ale bohužel nepatří... (tedy pokud se výrazně nezlepšil po první banální třetině, po které jsem to vzdal, protože existuje dost nadprůměrných filmů na to, aby člověk ztrácel čas s těmi průměrnými) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama