Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Soulu platil za jednoho z nejbystřejších žáků. Byl takovým tím slibným hochem své generace, kterého čekala zářná budoucnost. Yoon-soo Seo (Si-hoo Kim) byl synem hrdých rodičů, který se dopustil jedné jediné chyby; vypustil ze svých úst pomlouvačná slova, která jednoho z jeho školních přátel stála život. Psychicky nevyrovnaný Yoon-soo je poté svými rodiči odvezen z hlavní jihokorejské metropole kamsi do sněhem zapadlé a lidmi zapomenuté vesnice kdesi hluboko v horách, Ijeon, kde, jak pevně doufají, přijde k sobě a vše zlé vytlačí ze své mysli. A možná by se tak i stalo; tamější studenti ho považují za okouzlujícího a fascinujícího, jeho inteligence dělá dojem na všechny, a dokonce i jeho chorobné myšlenky na smrt přítele pomalu ale jistě mizí do vzduchoprázdna. Když v tom se ve středu jeho pozornosti objevuje půvabná Hae-won Eun (Yoon-hye Kim). Dcera pomateného otce, který sám má za sebou hned několik pokusů o sebevraždu. Sněhově půvabná Hae-won je vyvrhelem, tamějším středem pozornosti všech starších, vymýšlejících se nejrůznější pomluvy. Svými vrstevníky je fyzicky napadána stejně často jako psychicky. Sama má ale několik tajemství, která nesmí nikdy vyjít najevo. Když se o ni začne zajímat Yoon-soo, jsou mu některá z nich odhalena. Empatický Yoon-soo, citově propadající Hae-won, zkouší napravit svoji chybu z minulosti a snaží se ji porozumět, vyvést ji z ponurého světla na denní slunce a dát ji možnost nadechnout se čerstvého vzduchu. To vše až do okamžiku, než se z ochoty pomáhat stává potřeba zabíjet. (Conspi)

(více)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele

Wow, korejský horor/thriller s minimalistickou romantickou myšlenkou. Sice tam byly postavičky mrtvol, které by se uplatnily v regulérním hororu, přesto tahle kombinace Šestého smyslu a Beverly Hills 90210 mne zaujala spíš jako kriminálka s napětím a hlavně skvěle vyprávěné. Hvězdu navíc dávám za postavu strýčka a jeho dušici. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Áno, som romantik, ktorý má rád kórejské filmy. Po dlhšej odmlke som sa rozhodol znova vrátiť ku Kórejcom a stavil som na dobrého koňa. Ako už u nich býva zvykom, aj tu sa pekne vyhrali s emóciami bez zbytočného presýtenia. Dráma, z ktorej miestami mrazilo, existenčné problémy dvoch zdanlivo protikladných tínedžerov, ani to občasné naťahovanie mi nevadilo. ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem nevěděl, co si o tom mam myslet, setkání dvou teenagerů, kteří mají existencionální problémy a jejich vzájemné porozumění. Ze začátku se to může zdát jako mysteriózní drama, které se pak přemnění ve thriller nebo něco tomu podobnému. Dobře vyprávěné, občas možná moc natažené, ale celkový dojem je kladný, takže nějakých 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá kriminálne ladená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi s nepríjemnou minulosťou, ktorý so svojou rodinou prichádza zo Soulu do malého mestečka v horách, pričom v škole sa okamžite stáva obľúbeným, ale jemu sa páči triedna outsiderka, ktorá ho očarila už pri prvom stretnutí a vzniká medzi nimi silné puto. Obaja ale majú svoje tajomstvá, ktoré ich trápia a navyše v meste prebieha nelegálna aktivita a to ich môže ohroziť. Spracovanie je celkom slušné, už od začiatku som mal z toho dosť dobré pocity, obe hlavné postavy pôsobia nadmieru zaujímavo, chémia medzi nimi funguje, takže som im to prial, pričom som bol zvedavý aj na odhalenie ich tajomstiev a navyše sa to celé nesie v skvelej atmosfére, za čo môže aj tá všadeprítomná zima a má to taký zaujímavý mysteriózny nádych, takže som bol zvedavý, čo bude ďalej. Preto ma mrzí, že práve tá kriminálna línia, ktorá dostane časom veľký priestor ma skôr sklamala, síce nie je nudná, ale ani ma to moc nebavilo a celkový zážitok mi to určite zhoršilo. Takže síce aj potom ma to stále dokázalo baviť, keďže tie dva výrazné prvky, teda vzťah dvoch zaujímavých postáv a atmosféra na mňa stále fungovali, ale celé to krimi pozadie mi to skôr kazilo. Takže po stránke žánrov som celkom spokojný, romantika síce pôsobí tak chladne, ale tým zaujímavým spôsobom, takže si ma získala, k tomu pár slušných thrillerových scén, mysteriózny je vlastne len ten nádych atmosféry, inak dej nijak neovplyvňuje, čo mi tu vyhovuje, len to krimi mi moc nesadlo, toto mali orientovať iným smerom. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavné duo je úplne ideálne, obaja mi sadli, ale inak mi väčšina postáv prišla taká nevýrazná, jedine starosta a otec dievčaťa trochu vynikajú, ale ich postavy ma aj tak moc nezaujímali. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, vizuálna stránka a atmosféra sú výborné, sadlo mi aj prostredie, tu nemám čo kritizovať. Takže škoda, že film nebol postavený len na tom ich vzťahu a tajomstvách, vtedy by som určite hodnotil lepšie, ale aj tak sa mi to páčilo, kladov je tu dosť. 68% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Byly tam chvíle napětí, kdy si člověk říkal, co za tím vším asi vězí. Hádanky kolem bruslící slečny byly vystavěny obstojně. Ale to všechno ničila prázdná místa. Ačkoliv někdy ta místa chtěla něco povědět a třeba na konci se sem tam něco z nich hodilo, tak to nestačilo. Tajemná atmosféra nevydržela. A nestačila. Upřímně mi přišlo, že hlavní hrdinka neumí zahrát víc než jeden a půl výrazu, takže ani od ní jsem se ničeho moc nedočkala. Jak to nedokázalo upoutat pozornost tajemnou atmosférou, ani hereckým výkonem, tak mi film přešel děsně dlouhý, ačkoliv nemá ani dvě hodiny. Tohle žití na vesničkách, šikana, pomluvy a zlo je v korejských filmech a seriálech tak častá věc, že tato úroveň prostě ani na průměr nestačí. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama