Reklama

Reklama

Deo paibeu

Trailer

Obsahy(1)

Při útoku sériového vraha přichází hlavní hrdinka o manžela a dceru. Sama je natolik zraněna, že zůstává upoutána na invalidní vozík. Smyslem jejího života se nyní stává pomsta, avšak veškeré její pokusy o ni selhávají. Vyhledá proto čtyři další pomocníky a jako odměnu jim nabídne k transplantaci své orgány, které nutně potřebují. (jauzdu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

PavelU 

všechny recenze uživatele

Ponurý thriller v komorním duchu, začínající hezky pomalu. Princip pomsty je v něm ústředním motivem, zde podaným dosti netypickým způsobem. Nic pro slabé povahy, v Jižní Koreji  se s tím totiž fakt nepářou. Zejména pokud jde o děti. Policie je tu opět k tomu, aby motivovala přeživší oběť k akci. Nemůže přece všechny zdroje věnovat jednomu případu. Alespoň obyčejnou sledovačku zařídit mohla, to by se ale příběh filmu rozpadl, vyšetřovatelé by narušovali týmovou práci té pětky. Upoutání na vozík jí více nedovolilo, musela se tak spoléhat na ostatní. Ačkoli si své užije. Dějově se tu hraje o vzácnou krevní skupinu, která je tím elementárním hlediskem k cíli. Osobní konfrontace a vzájemná fascinace pachatele s obětí tu hrají prim. Pokřivená morálka a vlastní zájmy též. Je se svým osudem už smířená, vydá se vstříc k předpokládanému vyústění tudíž zcela dobrovolně, pro závazek ostatních. Estetika si tu podává ruce s absurdnostmi, jak může být umění povýšeno na úplně novou úroveň. Kdy dochází ke schůzkám  a obdivu s vlivnými lidmi, kteří samozřejmě vůbec netuší, oč jde a jaký je celý smysl té záležitosti. Symbolické suvenýry, systematicky označené, komu dříve patřily. Závěr docela vygradovaný, nasazující předešlému tempu záda. Herecky zajímavě poskládáno. Kamarádka ústřední hrdinky s diametrálně odlišnou náturou, přispívající k odlehčení situace, byť se není rozhodně čemu smát. Strhující podívaná. Vyvažující to vše primárně bezútěšným stavem zoufalosti jeho obětí, ocitajících se nenadále v jeho plném sevření. Vhodné k nočnímu sledování. Potitulková scéna s náhledem na ně, co jim dopřává radost. Hudební melodie je perfektní. Komentář notně zkrácen. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odvážna, no zato temná verzia "Siedmych životov", obohatená o revenge "doplnok", ktorá síce svojim scenárom občas preháňa, no tak či onak, jedna sa o veľmi solídny thriller, ktorý mne napriek menšiemu obsahu akcie náramne chutil. Ťažko horko som sa k tomuto snímku dokopal, no strastiplnú cestu nijak neľutujem. Kto obľubuje komplikované, no priame príbehy, ktoré ani omylom nie sú jednoliate, neverím že bude sklamaný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný Korejský revenge thriller. Hlavní hrdinka ztratí svou rodinu před svýma očima a rozhodne se vykonat revenge, jelikož je mentálně a psychicky úplně zničena, potřebuje vyhledat na pomoc 4 lidi (každý specializovaný na něco jiného), kteří potřebují transplantaci orgánů a pomohou jí sériového vraha dopadnout za cenu, že jim hrdinka po skončení pomsty své orgány odevzdá. Nápad, originalita, atmosféra a příběh se mi velmi zamlouval, což však zde chybí je gore, což mě zamrzelo ze všeho nejvíce, ale přesto jsem se při filmu slušně bavil a doporučení bych se nebál. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Základem pro film se stal úspěšný internetový komiks "The 5ive Hearts", který se na jihokorejském webu  cartoon.media.daum.net v pravidelných intervalech objevoval od 6. 4. 2011 do 31. 10. 2011. Jeho autorem je Jung Yeon-sik, režisér snímku. [Zdroj: cartoon.media.daum.net] (Conspi)

Reklama

Reklama