Reklama

Reklama

5 pekelných mužů

  • Česko Pět pekelných mužů (více)

Obsahy(1)

Hvězdy stříbrného plátna Klaus Kinski a John Garko excelují ve válečném dramatu o hrstce statečných vojáků, kteří se snaží proniknout do centra německého velitelství. Americký nadporučík Hoffman je pověřen životně důležitou misí – s dalšími čtyřmi druhy má proniknout do fašistické pevnosti Villa Verde a z přísně střeženého sejfu pořídit kopii nacistického plánu „K“. Téměř nesplnitelný úkol se daří naplňovat také díky půvabné německé dívce Helze, která je americkou špionkou. Společnými silami pronikají do Villa Verde, kde musí čelit několikanásobné přesile, vedené fanatickým kapitánem SS Muellerem (KLAUS KINSKI). A brzy je jasné, že tato mise bude pro většinu hrdinů také tou poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mají mít válečnou atmosféru, jinak to nejsou válečné filmy, ale pokus tvůrců dojít k něčemu, k čemu se ještě zdaleka nedostali. 5 pekelných mužů by mohl být pěkný válečný film s řádkou hereckých jmen, jenže tomu zas tak zdaleka není. Pár scén mi totiž celkový dojem z filmu příšerně schodilo a to je docela škoda. Jinak se s ostatními filmy s podobnou tématikou taky nedá srovnávat. I v té době vzniklo daleko lepších filmů, než je tento, takže se nedivím celkově neznalosti tohoto filmu. Ale koukám, že italové svého času váleli snad ve všem v čem mohli. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Snímek spadající do kategorie jen průměrných nebo sotva průměrných taliánských válečných filmů, které nám tu zvesela za poslední dobu servíruje vydavatelství Řitka video s.r.o. Namátkou Hrdinové v pekle, Otevřená rána, Bitva u El Alaimen, Poslední tank, Pravděpodobnost nula, Peklo v Normandii, A děla pořád duní atd..Účinek a výsledek až na malé vyjímky vždy stejný..Nepříliš náročný snímek, méně zdařilý po technické stránce, plný vojenských nepřesností a nelogičností, který lehce parazituje na osvědčených amerických snímcích jako Kelly's Heroes, Dirty Dozen nebo Force 10 from Navarone s podivnou Mancusovou (mj. skutečně spaghetti westernový specialista) hudební kulisou (ten refrén mi něco silně připomínal, snad nějakou starou americkou rockovou skladbu). Herecké výkony v tomto filmu netřeba komentovat, nikdo zde nevynikl tak, aby se mělo cenu o tom více rozepisovat. Ani sám SS Hans Mueller (Klaus Kinski), který si tu krom střižené postelové scény a v závěrečném honění amíků se samopalem v ruce moc nezahrál, film tedy spíše sází na akci, napětí a boje muže proti muži, té akce je tu ale i tak pomálu, anebo se ztrácí ve tmavé barvě noci, které tu je nezvykle hodně.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Válečný snímek italské produkce s Klausem Kinskim. Dlouhou dobu díky zmatenému scénáři ani nevíme, kdo je kdo a hlavně proč, k tomu připočtěme spíše trapné než vtipné válečné akce včetně skoků z minitrampolín a knock-outů každého Němce na potkání. Ale především dialogy jsou tou skutečnou antiperlou tohoto snímku: "Krizový plán 2." "Zatraceně." "Sakra." "To je utrpení." ... "Nehněte se odtamtud, hned vás doženu, over a out." "Krizový plán 3." "Je tam vysoké napětí, nemůžeš to zvládnout, aniž by ses ho dotknul." "Ale já to zkusím... Šlo to dobře poručíku." Jednu hvězdu nakonec uděluji, a to za další krizový plán :), jak zabít vysokého důstojníka SS vysokým napětím. Víc ledaže by bylo po ruce pár lahví italského vína. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=KEfLlQAooGU ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tejto ultratrapošine, v ktorej nie je jasné, čo a hlavne ako, a nik to ani nerieši, nepomohol ani démonický Klaus Kinsky. Zdá sa totiž, že aj ten si od hrania práve v tomto prípade vybral oddychový čas. Napriek zaslúženému trestu, ktorý ho za jeho chabé účinkovanie v závere stihol, si výsledok lepšie hodnotenie nezaslúži. Kľúčové slová: trampolína, kovová guľa, uniformy jedny ako druhé, nezrozumiteľnosť plánov. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní Italská Guilty pleasure šílenost. No pár Italských válečných filmů jsem viděl, takže je jasný, že o nějaký realističnosti tu nemůže být ani řeč, ale se slušnou mírou tolerance se u toho člověk docela pobaví. Samozřejmě nemusím asi psát, že Klaus Kinski jako nácek je naprosto parádní ďábelskej a slizkej záporák. Takže hodnotit to jako seriózní film, tak bych asi hvězdu ubral, ale já se u toho fakt slušně bavil a nenudil. Navíc Kinski je můj oblíbenec a hltám ho všude kde hrál. Takže spokojenost.75% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela šílenost, i akce si sice užijeme ale ten PŘÍBĚH! To je něco hrozného a to nemluvím o těch "nesmrtelných" hrdinů. Ta akce je celkem dobrá ale proboha ty herci? Kromě Kinskiho hrajou naprosto příšerně, navíc samotná režie mi přišla dost zmatená. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se nudné podívané ale film mě docela překvapil. Nejedná se o žádný trhák ale rozhodně se jedná o snímek, který dokáže zabavit. Ústřední pětičlenná parta je sestavená ze samých sympaťáků a Klaus Kinski jako německý kapitán taky docela ujde. A navíc závěrečná přestřelka dá vzpomenout na tupé bezmozkové akčňáky 70. a 80. let a ty já rád. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Tento nudný konvolut schémat a klišé, prostý vší psychologie a spíše tápavě improvizovaný než dramaticky komponovaný nezachránila ani výborná hudba, až marnotratně využitá pro tento nezáživný pokus o válečné drama. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zápory ako sú divná réžia a artistické kúsky jedného z piatich záškodníkov akýmsi zázrakom nenarúšajú celkový slušný dojem z tohto netradičného, chce sa napísať až exotického výletu na pole dobrodružného vojnového filmu. Tvorcovia ako by si sami uvedomovali svoje hranice, a odľahčujú inak celkom dramatický scenár vtipnými scénkami (spomínané výskoky a premety alebo "Heil Hitler!"), vďaka ktorým nároky diváka každou minútou klesajú a vo finále som sa už iba a len celkom dobre zabával... i keď posledná poprava teda zaskočila. No, mať to tak v rukách schopnejší rozprávač s veľkorysejším rozpočtom, mohla byť z toho nefalšovaná dráma. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Taak nakoniec priemer, hoci slabší, ale za záverečné "ťaženie", kde sa nečakane strieľa, až to asociuje ťažké boje ústiace do Stalingradu, si to 3 zaslúži. Ozvučenie akčných scén je katastrofa. Rany piatich pekelných mužov disponujú soundom z Toma a Jerryho, nežartujem, nie, hanbite sa že ma podozrievate, niečo také by som nevymyslela... ani ja:)))! No a jasan, že vo vojnovej dráme je podobná (hoc len zvuková) nostalgia nežiaduca. Ale kútiky budú aj tak zabraté trhaním z iných komédií, pokiaľ vás nebude opúšťať vedomie ako mňa v prostriedku filmu, pochopíte dokonca lepšie ako ja:). Táto vojnovina postráda pravý charakter filmu vojnového, nechcem nadmieru krivdiť, tak ten charakter ďalej nerozviniem áno?... Viackrát si zapripadáte ako rodený Talian, ale môžte si vydýchnuť, vážne to tentokrát nie je vami :D. Slabý priemer obhajuje aj moje vzkriesené vedomie, síce to možno spôsobil práve ten bujarý sound akčných scén, ale čo, ale čo, udržala som sa, až do konca ako hrdá rybička. No fakt majú títo muži dosť bizarný charakter. :) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Víme, že Italové si s válečnými filmy zrovna moc netykají. Toto je opět jeden z těch lepších filmů, kde se aspoň na závěr něco děje. Nesmíte se ovšem ptát, kde se v Němci okupované Itálii "kde se vzali tu se vzali" američtí vojáci v pravých amerických uniformách, aniž by si toho někdo všimnul. A když se konečně převlíknou do německých uniforem, tak jim zřejmě na boty nevybyl fond. Takže jako pěst na oko vypadá " skopčák" v německé uniformě jenž má místo "hohe Stieffel" ( vysoké holínky) na nohou typické americké vojenské vysoké šněrovací boty. Toho by si musel všimnout každý blbec, neřku-li německý voják. Počátek filmu je dost zmatený, ale nakonec se to rozehraje. Klaus Kinski co by velitel SS-komanda se hlavně stará jak si "švihnout" s přitažlivou Margaret Lee a Villa Verde si žije poklidným životem s asi 50 hlídkujícími vojáky SS-Waffe. Nejlepší je závěr filmu, kde se střílí jak u Verdunu a najednou je tam Němců, jako by se ve vile usadila celá divize. Závěr filmu je zvláštní, neviděla jsem tenhle nápad ještě v žádném filmu, a proto mohu vřele doporučit. Příběh filmu není vymyšlen, je vzat z vojenských archivů 2.světové války, hrstka pěti statečných mužů splnila zadaný úkol, a proto by si možná taková causa zasloužila vážnější zpracování. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se bavili u filmu Ten prokletý obrněný vlak, je více než pravděpodobné, že se vám bude líbit i tohle spojení zlodějského filmu s válečným dobrodružstvím. Jen nevím, proč distributor zvolil název 5 pekelných mužů, který evokuje spíše pohádku Zd.Trošky, a ne třeba Ďábelská pětka, což je "termín", jenž se mihne v českých titulcích. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který se spíše než na historickou důvěryhodnost zaměřuje na nepřetržitou akci. Pět statečných vojáků, v čele s ultra charismatickým Giannim Garkem se snaží získat tajné plány nacistické operace, ukryté v přísně střeženém zámku kdesi v prosluněné Itálii. Film občas připomíná spaghetti western, čemuž výrazně napomáhá i hudba, která by se spíše než do válečného filmu, hodila do již zmíněného žánru. Dalším kladem je hlavní nacistický hajzl, kterýho si střihnul Klaus Kinski. Ten si v závěru skvěle rozumí se štěkajícím kulometem a navíc má velmi dobrou postelovou scénu s přitažlivou Margaret Lee. K tomu několik šílených, ale zábavných nápadů (určitě jste netušili, jak užitečná může bejt za války trampolína) a dohromady to dává výtečnou, rychle ubíhající zábavu alá Tucet špinavců. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak mi to chvílemi přišlo jako parodie, ale nemyslím si, že by to měl Parolini v úmyslu. No prostě italské válečné filmy jsou jiné. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Nepodareny spaghetti valecny snimek s nevyvedenymi strileckami. Radeji se tomuto pseudovalecnymu snimku vyhnete, nestoji za podivani. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Typický válečný příběh o malé jednotce skládající se tentokráte z pěti mužů snažící se proniknout do centra německého velitelství avšak v typickém italském provedení. Nevím jestli by bylo vhodné použít přívlastek ´Spaghetti´, ale je fakt, že motivů ze Spaghetti westernů tu je více než dost. A nejen to. Dnešní divák to sice už tolik nerozpozná, ale je tu i spousta odkazů či citací na různé snímky své doby. Asi nejznámější je ´Angelika´. Ano, zní to podivně, ale je to tak. Jeden záběr jakoby byl z Angeliky přímo vystřižen. Který to je? To bych už prozrazoval moc. Dále je na příběhu patrný ledabylý humor známý spíše z francouzské kinematografie. Takže co z toho nakonec vzniklo? Zajímavý snímek bohužel velice těžko uchopitelný, neboť dnešní divák má ohromný problém pochopit cíl tvůrců takového ražení. Má se to brát vážně nebo s odstupem, jde o zábavu či komedii nebo se to jen prostě nějak nepovedlo? Každopádně snímek značně zestárnul, takže ony citace z různých snímku už tolik nevyniknou a tak mnohé scény již vypadají nejen podivně, ale i značně až amatérsky. Za shlédnutí však ještě stále stojí, už z principu historie Itálie v době války a jejího pohledu na americkou armádu v 60.letech. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to připadalo jako italská komedie se Šimonem a Matoušem...ale bohužel si to hrálo na válečný film. No celkově se na to koukat dalo a proto dávam slabší tři hvězdičky. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, naivní, dětské. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji komedii nebo parodii. Ale zase musím přiznat, že to mělo švih a o akce není nouze. Mimo to se ale také na diváka valí nesmysl za nesmyslem. Ale protože jsem se bavil, nedávám odpad i když vím, že snímek již podruhé nevyhledám. Tak to dopadne, když člověk zahne oblíbenému žánru. 31102010 ()

magu 

všechny recenze uživatele

Podobných filmov vzniklo v Taliansku požehnane, teto však nepatrí k tým najlepším. Keby všetci amíci boli takí superhrdinovia ako tí vo filme, tak by vylodenie v Normandii trvalo pol hodiny a v Berlíne by boli za 2 týždne. Ešte aj v rozprávkach sa hlavnému hrdinovi občas niečo zlé pritrafí a musí ho z toho niečo vysekať. Nikdy nemá toľko šťastia ako títo neohrození američania. Trocha sebareflexie by tvorcom nezaškodilo. ()

Reklama

Reklama