Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (908)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ein Kessel bumstes aneb skopčácká estráda, co neudržela koule v hrsti. Potenciál to mělo, vtipné to bylo, ale turecká kinematografie prostě musela solidní námět završit Goťákem a domerklovat tak dobrý dojem ke kýčovité sračce, kdy hnusná Němka s pydlookým přičmoudlým Zimírem konečně své štěstí najde a z bandy nevzdělatelných bílých cigánů se stane angažovaná skupinka uhlazených odborníku na Šejxpíra s pregnantně spisovným vyjadřováním. Prostě šeredné dorostenky s rovnátky a otylí nezletilí panicové holt mají rádi kůl hevyendy, a tak je otázka „Varum, vy aršlochové?“ asi nemístná. Předpokládám, že ve dvojce této mádlkokotkoviny s názvem Fack ju Schilleer dotlačí náš milý profesor Mukl stádo vymaštěných potratů dělnické třídy vtipnou motivací k doktorátům z astrofyziky. Na raftech. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tyhle názvy nemám ráda, protože mě nutí chodit kolem těch filmů po špičkách, jak se mi to stalo i s KOndoMEDIÍ a pak se ukázalo, že to má s názvem minimálně společného. Tak jsem se i tady do Fakjů pane učiteli pustila se zatajeným dechem.....no trochu toho fuckování tam bylo, ale všechno bylo ukočírované tak akorát na hraně a co je hlavní, byl to nádherně barevnej film, jak doslovně, tak obrazně. Bylo to ulítlé, jednoduché, na výplach hlavy plně dostačující, já se bavila a přece i ta bozkávačka s krasavcem Eliasem byla prima, ne ? :-) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile vidím stoprocentně pozitivní komedii, musím s hodnocením nahoru. A nebudu se tajit tím, že tady za to může Elyas M'Barek, kterej hraje přesně tu postavu, co si musí oblíbit úplně každej. Dokonce i ty uťáplý, jako třeba zrovna Karoline Herfurth, která se tady taky předvedla a bylo mi hned několikrát radostí na ní koukat. V rámci komedií si tak myslím, že tahle bude u mě hodně vysoko. Ty dvě hodiny bych klidně zopakoval i do příště hned několikrát. Tak pozitivní náladu jsem v komedii dlouho neviděl. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Konfrontace kriminálníka se školním prostředím má sama o sobě obrovský komediální potenciál. Na jeho plné vytěžení je ovšem kromě sympatického obsazení potřeba opravdu dobrý scénář a režie. A tyto dvě klíčové složky jsou zde bohužel na velmi průměrné úrovni. Mezi německými komediemi (tohle slovní spojení je pro mě skoro oxymoron) je to ale samozřejmě jednooký král mezi slepými.... 60 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když přišly estrády pro náctileté, kdy to po amerických Prcičkách všichni chtěli taky, snesla se vlna kritiky, proto moc nechápu, jak tenhle německý kousek může být v červených číslech. Opravdu v něm nevidím „jednu z nejzábavnějších komedií daného roku“. Ale postupně. Jedno arogantní nevychované pako si odsedělo trest, nyní se vrací pro lup, který je ovšem zakopaný v místě, kde mezitím vyrostla školní přístavba. Světe, div se, je zapotřebí naskočit do školního vlaku coby pomocný učitel. Divoké zvěře v lavicích se nebojí, což vyvolá řadu „úsměvných“ momentů, u kterých se náctiletí možná smějí, ale my dříve narození spíš trpíme a s nestandardními vzdělávacími metodami si ne a ne potykat. Líná mládež se pochopitelně napraví a jistojistě se posune i hrdinova nevraživost s roztomilou husičkou Karoline Herfurth. Svižná režie ještě neznamená, že divák nevnímá jednotlivé situace a školácké dialogy. Koutek mi cukl opravdu jen párkrát. Kdybych chtěl šťourat, dopadlo by to ještě hůř. Takhle mezi ** a ***. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)
  • Keď Zeki Müller (Elyas M'Barek) v závere volá s prostitútkou, tak na mobile spoločníčky jasne vidieť, že nikam nevolá. (domco10)
  • Po skončení záverečných titulkov je možné sledovať nevydarené scény. (vander19)

Reklama

Reklama